Czerwone Curry Tofu z jesiennymi warzywami

Czerwone Curry Tofu z jesiennymi warzywami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 502 kalorie. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 10,28 zł za porcję. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka papryki, skórki z limonki, mąki z tapioki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać limonkową skórkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tajskie czerwone Curry z warzywami, Tajskie zielone Curry z warzywami i Tofu, oraz Jesienne Warzywa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zawiń Tofu w ręcznik, umieść deskę do krojenia i kilka puszek lub innych ciężarów na wierzchu, a waga 10 minut, aby wycisnąć nadmiar wody.
Tofu pokroić w grube paski.
Rozgrzać olej na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu.
Dodać tofu i posypać brązowym cukrem. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż tofu zacznie brązowieć, 3 minuty.
Dodaj szalotka i gotować, aż tofu i szalotka są rumiane, o 3 protokół więcej.
Reserve 1/4 szklanki mleka kokosowego; dodać resztę do patelni, wraz z pastą curry, liść limonki, papryka, i squash. Wymieszać, aby połączyć. Przykryć i doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do gotować. Gotować, aż squash jest miękka, o 10 protokół.
Dodaj bok choy, przykryć luźno, i gotować, aż bok choy jest chrupiące-przetargu, 3 protokół. W małej misce, ubij razem zastrzeżone 1/4 szklanki mleka kokosowego, sos rybny, sok z limonki, i mąki tapioka. Wymieszać na patelni, następnie dodać mieszankę tofu-szalotka; gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 2 protokół.
Posypać kolendrą i podawać na ryżu.
* Znajdź pastę curry, sos rybny i proszek z tapioki w azjatyckiej alejce dobrze zaopatrzonych sklepów spożywczych; znajdź liście limonki w sekcji produce.