Czerwone Curry Krewetki
Czerwone krewetki Curry to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 399 kalorii. Na 4,17 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz krewetki, mleko kokosowe, pasta curry, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Niewiele osób lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tajskie czerwone Curry z warzywami, Czerwony Lucjan, krewetki i arbuz Ceviche, oraz Coconut Laksa with Shrimp (zupa kokosowo-Curry Noodle z krewetkami) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać czerwoną pastę curry w dużej patelni na średnim ogniu, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodaj mleko kokosowe i sok z małży i zagotuj, ubijając, aż pasta się rozpuści. Gotować, aż sos jest wystarczająco gęsty, aby płaszcz łyżkę, mieszając od czasu do czasu, o 7 protokół.
Dodaj krewetki do sosu. Cook until Shrimp turn pink i są po prostu nieprzezroczyste w centrum, obracając od czasu do czasu, o 4 protokół. Wymieszać z kolendrą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podziel krewetki i sos między 4 płytkie miski.
Udekoruj limonką i podawaj.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris]()
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.