Czerwone Chile Krótkie Żeberka Tacos

Czerwone Chile Krótkie Żeberka Tacos
Czerwone Chile krótkie żeberka Tacos może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.58 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 59G tłuszczu, oraz w sumie 791 kalorii. Jeśli masz paprykę new mexico chile, żeberka wołowe, olej canolan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby korzystać z portu można śledzić to danie główne z Szewc Portowy jako deser. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 11 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Południowo-Zachodni Czerwony Sos Chile, Korean beef stew tacos (a.k.a. my version of Kogi BBQ ' s short-rib tacos), oraz Żeberka Wołowe Z Chile Rub.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. poklep krótkie żeberka do sucha i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała CzęśćPor, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Rozgrzać olej rzepakowy w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu. Pracując partiami, brązowe krótkie żebra po obu stronach, w sumie około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała CzęśćPor, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
3
Wyjąć na talerz.
4
W międzyczasie, połączyć bulion i suszone chiles w średnim rondlu i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona Papryka ChiliSuszona Papryka Chili
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
5
Zdjąć z ognia i niech strome, 15 minut.
6
Wyrzucić wszystkie oprócz 3 łyżki oleju z holenderskiego piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
7
Dodać cebulę i gotować, mieszając, do miękkości, o 5 protokół; dodać czosnek i gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
8
Wlać czerwone Wino i port i dusić, mieszając, aż prawie całkowicie zmniejszona, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
PortPort
9
Dodaj mieszankę tymianku i Chile-stock; doprowadzić do duszenia i powrót żeberka do garnka. Przykryć, przenieść do piekarnika i gotować, aż mięso będzie miękkie, o 2 godziny, 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała CzęśćPor, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
10
Wyjąć krótkie żeberka do miski; rozdrobnić mięso z kości. Odcedzić płyn do gotowania do odtłuszczającego kubka i wylać nadmiar tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała CzęśćPor, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Wlać pozostały płyn do patelni i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć do dusić i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, 10 do 15 minut; doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
12
Dodać mięso i wrzucić do herbu. Wypełnij skorupy taco z mięsem; top z kolendry, SOS Queso, marynowana cebula i Chile Relish.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana CebulaMarynowana Cebula
TuzinTuzin
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
13
1 łyżkę masła rozpuścić w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
14
Ubić w 1 łyżce mąki; gotować 1 minutę. Powoli ubijać w 1 1/4 szklanki rozgrzanego pełnego mleka; gotować, ubijając, aż zgęstnieje, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Pełnego Mleka Lub śmietanki1 Szklanka Pełnego Mleka Lub śmietanki
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
15
Zdjąć z ognia i wymieszać w 3 filiżankach startego i 1/4 szklanki startego parmezanu; doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Ser Monterey JackSer Monterey Jack
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
16
Podawać na ciepło.
17
Przynieś 3/4 szklanki soku z limonki, 1/4 szklanki każdego czerwonego octu winnego i cukru oraz 1 łyżkę soli do wrzenia w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
18
Wyjąć z ognia i ostudzić, 5 minut. Wrzucić 1 cienko pokrojoną czerwoną cebulę w misce; przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
19
Broil 2 papryki poblano aż zwęglone ze wszystkich stron; przenieść do miski, przykryć i odstawić, 10 protokół. Obrać, posiekać i pokroić w kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Meksykańskie Chorizo WieprzoweMeksykańskie Chorizo Wieprzowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
20
Połączyć z 4 pokrojone w kostkę papryki piquillo słoik, 1 łyżka miodu, 2 łyżki oleju rzepakowego, sok z 1 limonki, 1/4 szklanki posiekanej kolendry, i sól i pieprz w misce; odstawić co najmniej 15 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz PiquilloPieprz Piquillo
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
21
Zdjęcia Andrew MCcaul

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje ulubione żeberka wołowe. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Merlot Dyrektora. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
Merlot dyrektora
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia23
Magazyn