Czerwona soczewica Mulligatawny z salsą jabłkowo-selerową

Czerwona soczewica Mulligatawny z salsą jabłkowo-selerową
Czerwona soczewica Mulligatawny z salsą jabłkowo-selerową może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Na 1,64 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 278 kalorii, 14g białka, oraz 7G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jeśli masz sok z limonki, seler, mieloną kurkumę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Czyste Jedzenie Marchew I Imbir Zupa Z Czerwonej Soczewicy, Zupa Z Kurczaka Jabłko Mulligatawny, oraz Zupa Z Soczewicy, Kulki Daktylowe, Sałatka Z Selera.

Instrukcje

1
Aby przygotować salsę, połączyć pierwsze 4 składniki; przykryć i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
2
Aby przygotować zupę, bulion, soczewicę i cebulę połączyć w holenderskim piecu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 15 minut lub aż soczewica są miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
3
Wlać połowę mieszanki soczewicy do blendera; odstawić 5 minut. Proces do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Wlej do miski puree z soczewicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Wlać pozostałą mieszaninę soczewicy do blendera; proces aż będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Dodaj mleko kokosowe, koncentrat pomidorowy, imbir, kminek i kurkumę; proces do gładkiej. Powrót mieszanki mleka kokosowego i pozostałej mieszaniny puree soczewicy do patelni. Przykryć i dusić na średnim ogniu 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
KurkumaKurkuma
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
SoczewicaSoczewica
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Wyjąć z ognia; wymieszać 1 łyżeczkę soku, sól i pieprz. Chochla o 1 Puchar zupy do każdej z 4 misek; top każdej porcji z 1/4 Puchar salsy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
ChochlaChochla

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 62 dolarów za butelkę.
EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir
EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir
Pachnący suszony płatek róży i potpourri jagód płyną bujnym, soczystym wejściem. Ciemniejsze konfitury malinowe i aromaty jeżyn wypełniają midpalate, z goździkami i akcentami podłogi leśnej pokazującymi aż do końca. To wino jest bogate i jedwabiste od początku do końca, z pięknymi nutami owoców i przypraw, które pozostają na podniebieniu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn