Czerwona soczewica i jarmuż z Miso to bezglutenowe i wegańskie przepis z 6 porcjami. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 157 kalorii. 333 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, miso, słodkie ziemniaki, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 100%. Ten wynik jest super. Spróbuj Pieczona marchewka i ziemniaki, soczewica i sos Pietruszkowy Miso, Jarmuż I Soczewica, oraz Makaron z soczewicą i jarmużem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieścić soczewicę w dużym rondlu i przykryć 1 1/2 szklanki bulionu. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu i gotować, odkryte, aż soczewica są miękkie, o 25 protokół. Wymieszać czosnek, słodkie ziemniaki, seler, cebula, pomidory, a pozostałe 2 1/2 szklanki bulionu. Nadal gotować, odkryte, przez około 20 minut, lub aż słodki ziemniak jest miękki. Wymieszaj miso, jarmuż i szałwię. Doprawić do smaku solą i pieprzem, kadzi do misek, udekorować nori i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Słodkie Ziemniaki
Pomidor
Soczewica
Seler
Czosnek
Bulion
Cebula
Jarmuż
Miso
Nori
Szałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona