Czerwona papryka i bakłażan Tian z anchois
Czerwona papryka i bakłażan Tian z anchois jest bezmleczne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 269 kalorii, 6G białka, oraz 19g tłuszczu. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako przystawka. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz tymianek, pomidory śliwkowe, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Zupa z grillowanego bakłażana i papryki, Bakłażan, Snow PEAn i czerwona papryka STIR-FRY, oraz Bakłażan, papryka i Paneer Curry.
Instrukcje
Czerwoną paprykę pieczemy bezpośrednio nad płomieniem gazowym lub w brojlerze, aż poczernieje ze wszystkich stron. Zamknąć paprykę w papierowej torbie i odstawić na 10 minut. Obrać i posiekać pieczoną paprykę; pokroić w cienkie paski o szerokości 1/2 cala. (Pieczona papryka może być przygotowana z wyprzedzeniem. Przykryć i przechowywać w lodówce do 2 dni.)
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Posmaruj każdą z 2 dużych blach do pieczenia 1 łyżką oliwy z oliwek. Ułóż rundy bakłażana w jednej warstwie na blachach do pieczenia; posypać rundy bakłażana na każdej blasze z 1 łyżką oliwy z oliwek.
Piec, aż bakłażan zacznie mięknąć, ale nie Brązowy, o 15 protokół.
Wyjąć z piekarnika; utrzymać temperaturę piekarnika.
Podgrzać 1 łyżka oliwy z oliwek w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj 3 szklanki świeżej bułki tartej na patelni i smażyć na złoty kolor, o 6 protokół.
Ułóż połowę rundy bakłażana w jednej warstwie w 12 x 9 x 2-calowym owalnym naczyniu do pieczenia.
Posypać bakłażanem połowę mielonego czosnku, 1 łyżką posiekanego świeżego tymianku i 3 łyżkami oliwek Niçois. Na wierzchu po połowie cienko pokrojonych pomidorów śliwkowych, filetów anchois i palonych pasków papryki, rozstaw równomiernie.
Posypać lekko solą i obficie czarnym pieprzem.
Skropić 2 łyżkami oliwy z oliwek. Powtórz nakładanie z pozostałymi bakłażanami, mielonym czosnkiem, 1 łyżką tymianku i 3 łyżkami oliwek Niçois. Top z pozostałych pokrojonych pomidorów śliwkowych, rozstaw równomiernie, pozostawiając 1 1/2-cala szerokości przestrzeni na krawędzi naczynia do pieczenia. Ułóż pozostałe pieczone czerwone papryki i anchois między plastrami pomidora.
Skropić pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Posypać 1 łyżką oliwek Niçois.
Piec montowane tian 30 minut.
Posypać tostami bułkę tartą i pozostałą 1 łyżkę posiekanego świeżego tymianku wokół krawędzi naczynia do pieczenia. Kontynuuj piec tian, aż warzywa będą bardzo miękkie, o 15 minut dłużej.
Niech tian stanie 15 minut.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.