Czerwona fasola i ryż
Potrzebujesz bezglutenowego i bezmlecznego dania głównego ? Czerwona fasola i ryż mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Za 80 centów za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 19 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 356 kalorii . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką ryż, fasolę, ząbki czosnku i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 50 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 44% , to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują Czerwony ryż z kiełbasą habanero i czerwoną fasolą , Czerwona fasola i ryż oraz Czerwona fasola i ryż .
Instrukcje
Posortuj fasolę i opłucz zimną wodą.
Włóż do holenderskiego piekarnika; dodaj wodę, aby przykryła 2 cale. Doprowadź do wrzenia; gotować przez 2 minuty.
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić na 1-4 godziny lub do momentu, aż fasola zmięknie.
Odcedź i opłucz fasolę, wylewając płyn; odłóż fasolę na bok. Na tej samej patelni podsmaż na oleju kiełbasę, seler, cebulę i zieloną paprykę, aż warzywa będą chrupiące.
Dodaj czosnek; smażyć 2 minuty dłużej.
Wymieszaj fasolę, wodę, liście laurowe, tymianek i sos z ostrej papryki. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny lub do momentu, aż fasola będzie miękka, od czasu do czasu mieszając.
Odkryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10-15 minut dłużej lub do momentu, aż fasola osiągnie pożądaną konsystencję. Wyrzuć liście laurowe.