Czerwona fasola i ryż

Czerwona fasola i ryż
Potrzebujesz bezglutenowego i bezmlecznego dania głównego ? Czerwona fasola i ryż mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Za 80 centów za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 19 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 356 kalorii . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką ryż, fasolę, ząbki czosnku i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 50 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 44% , to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują Czerwony ryż z kiełbasą habanero i czerwoną fasolą , Czerwona fasola i ryż oraz Czerwona fasola i ryż .

Instrukcje

1
Posortuj fasolę i opłucz zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
2
Włóż do holenderskiego piekarnika; dodaj wodę, aby przykryła 2 cale. Doprowadź do wrzenia; gotować przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
3
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić na 1-4 godziny lub do momentu, aż fasola zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
4
Odcedź i opłucz fasolę, wylewając płyn; odłóż fasolę na bok. Na tej samej patelni podsmaż na oleju kiełbasę, seler, cebulę i zieloną paprykę, aż warzywa będą chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
KielbasaKielbasa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Dodaj czosnek; smażyć 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
6
Wymieszaj fasolę, wodę, liście laurowe, tymianek i sos z ostrej papryki. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny lub do momentu, aż fasola będzie miękka, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
7
Odkryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10-15 minut dłużej lub do momentu, aż fasola osiągnie pożądaną konsystencję. Wyrzuć liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
8
Podawać z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn