Czerwona Cebula-Fontina Sake Focaccia
Czerwona cebula-Fontina Sake focaccia wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 150 kalorii, 6G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 47 centów za porcję, dostajesz chleb, który serwuje 14. Udaj się do sklepu i odbierz sake, oliwę z oliwek, szczyptę pieprzu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Sage Fontina Focaccia, Focaccia z czosnkiem nadziewanym czerwoną papryką, oraz Gruszka i rozmaryn Focaccia z serem Fontina.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże i cukier w 3/4 szklanki ciepłej wody w małej misce; odstawić na 5 minut.
Lekko łyżka mąki uniwersalnej do suchych miarek; wyrównać nożem.
Połączyć 2 1/2 szklanki mąki, 1 łyżka mąki kukurydzianej mielonej kamień, i 1 łyżeczka soli w dużej misce; dobrze wymieszać trzepaczką. Odstawić.
Wymieszać 1/2 szklanki ciepłej sake w mieszaninie drożdży; natychmiast dodać do mieszaniny mąki i mieszać, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 8 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 30 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Ciasto wyłożyć na blachę do pieczenia równomiernie posypaną pozostałą 1 łyżeczką mąki kukurydzianej. Delikatnie wciśnij ciasto do 12-calowego koła. Lekko spryskać powierzchnię ciasta sprayem do gotowania; przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 15 minut.
Połączyć czerwoną cebulę, 1/2 łyżeczka sake, oliwa z oliwek, i szczypta czarnego pieprzu; wrzucić dobrze do herbu.
Połącz 1 łyżeczkę wody i białka w małej misce. Delikatnie posmaruj ciasto mieszaniną białka jaja; wyrzuć pozostałą mieszaninę białka jaja.
Posypać ser fontina równomiernie na ciasto, i top z mieszaniny cebuli.
Posypać tymiankiem i 1 łyżeczką soli koszernej.
Piec w 400 przez 35 minut lub do focaccia jest głęboki złoty brąz i ser jest bąbelkowy.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 23 dolarów za butelkę.
![Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale]()
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych smakach owocowych zrównoważonych odrobiną dębu.