Czerniejące krewetki z salsą granatowo-pomarańczową
Przepis Blackened krewetki z granatem-pomarańczowy Salsan jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Jedna porcja zawiera 108 kalorii, 12g białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz mielony kminek, pomarańcze, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Czerniejące krewetki z salsą granatowo-pomarańczową, Czarny Tuńczyk Z Salsą Z Pomarańczy, oraz Czarni krewetki miski z salsa ranch quinoa.
Instrukcje
Aby przygotować salsę, połącz pierwsze 6 składników.
Aby przygotować krewetki, połączyć paprykę i następne 7 składników (przez ziele angielskie) w dużej plastikowej torbie zip-top.
Dodaj krewetki do worka; uszczelnić i dobrze wstrząsnąć do herbu.
Ciepła 2 1/2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj połowę mieszanki krewetek; cook 2 minut na każdej stronie lub aż do zrobienia.
Zdjąć z patelni. Powtórz procedurę z pozostałych 2 1/2 łyżeczki oleju i pozostałej mieszanki krewetek.
Podawać na ciepło z salsą.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Alzacja Willm Pinot Gris Reserve. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.