Czekoladowy Torte Eclair
Czekolada Eclair Torte trwa około 1 godzina i 5 minut od początku do końca. Za 66 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Ten deser ma 248 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, cukru cukierniczego, mleka i mąki. Ten przepis jest lubiany przez 8 smakoszy i kucharzy. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Czekoladowy Torte Eclair, Eclair Torte, oraz Éclair Torte.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj wodę i masło.
Dodaj mąkę na raz i mieszaj, aż utworzy się gładka kula.
Zdjąć z ognia; odstawić na 5 minut.
Dodawaj jajka pojedynczo, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Kontynuuj ubijanie, aż mieszanina będzie gładka i błyszcząca.
Wyłóż dużą blachę do pieczenia woskowanym papierem. Narysuj 10-in. okrąg na woskowanym papierze. Nasmaruj papier. Upuść ciasto przez zaokrąglone łyżki stołowe tuż wewnątrz konturu koła.
Piec w temperaturze 400° przez 40-45 minut lub na złoty kolor.
Przenieś na ruszt. Natychmiast nakłuć widelcem i całkowicie ostudzić.
Odetnij górną trzecią część zaciągnięć. Wyciągnij i wyrzuć miękkie ciasto od wewnątrz.
Do nadzienia w dużej misce ubij mleko, Mieszanki budyniowe i wanilię przez 2 minuty; odstawić na 2 minuty lub do miękkości-zestalić. Złożyć bitą polewę.
Umieść dolny pierścień ptysików na półmisku do serwowania. Wypełnienie łyżki w środku. Góra z górnym pierścieniem. Przechowywać w lodówce.
Do lukru w kuchence mikrofalowej rozpuść czekoladę i masło z mlekiem; mieszać do uzyskania gładkości. Dodaj wanilię.
Dodaj cukier cukierniczy i mieszaj, aż będzie gładki. Ostudzić przez 5 minut.
Podawaj natychmiast. Przechowuj resztki w lodówce.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Torte działa naprawdę dobrze z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "