Czekoladowy tort z Czarnego Lasu może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 514 kalorii, 9g białka, oraz 42g tłuszczu. Za 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 22 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Ten przepis z Taste of Home wymaga nadzienia do ciasta wiśniowego, proszku do pieczenia, wody i masła. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, który jest solidny. Spróbuj Czarny Las Torte, Czarny Las Torte, oraz Black Forest Cherry Torte dla podobnych przepisów.
Instrukcje
1
W dużej misce masło śmietankowe i cukier, aż będą lekkie i puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Krem
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodawaj jajka pojedynczo, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Ubij w wodzie, aż się zmiksuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Jajko
3
W kuchence mikrofalowej rozpuść czekoladę; mieszaj, aż będzie gładka. Dodaj wanilię, aż się zmiksuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Wanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikrofalówka
4
Połącz mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną; Dodaj do śmietanki na przemian z mieszanką czekolady, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
Czekolada
Mąka Uniwersalna
5
Wlać do czterech natłuszczonych i posypanych mąką 9 cali. okrągłe formy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
6
Piec w temperaturze 350° przez 15-20 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 10 minut przed wyjęciem z patelni na ruszty, aby całkowicie ostygły.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki
Piekarnik
7
Do nadzienia czekoladowego w kuchence mikrofalowej rozpuść czekoladę; mieszać do uzyskania gładkości. Mieszaj masło, aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikrofalówka
8
Dodaj migdały.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały
9
Do nadzienia kremowego w małej misce ubij śmietanę, aż zacznie gęstnieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Dodaj cukier i wanilię; ubijaj, aż utworzą się miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Cukier
11
Aby złożyć, połóż jedno ciasto na półmisku do serwowania; posmaruj czwartą nadzieniem czekoladowym i czwartą nadzieniem kremowym. Powtórz warstwy dwa razy. Na wierzch z pozostałym ciastem i nadzieniem czekoladowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Krem
12
Umieść 1-1 / 2 szklanki pozostałego nadzienia śmietankowego w torebce z dużą końcówką do ciasta gwiazdkowego. Rura wokół krawędzi ciasta. Wypełnij środek nadzieniem do ciasta wiśniowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nadzienie Z Ciasta Wiśniowego
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torba Na Ciasto
13
Rozłóż pozostałe kremowe nadzienie na bokach ciasta; wciśnij migdały na boki. Przechowywać w lodówce.
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na Torte. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.