Czekoladowy tort weselny z masłem kokosowym

Czekoladowy tort weselny z masłem kokosowym
Czekoladowy tort weselny z masłem kokosowym wymaga z grubsza 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Na $2.96 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 125 g tłuszczu, oraz w sumie 1532 kalorii. Ten przepis służy 12. Jeśli masz pod ręką kawę, żółtka jaj, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Ślub wydarzenie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%. Podobne przepisy to Cynamonowo-waniliowy tort weselny z meksykańską gorącą czekoladą maślaną, Tort Weselny Vanillan Włoski Maślany, oraz Klasyczny Tort Weselny Z Nadzieniem Malinowym I Lukrem Maślanym.

Instrukcje

1
Ustaw stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 350 stopni. F. Lekko posmaruj 2 (9-calowe) patelnie na ciasto i ułóż DNA dyskami z pergaminu. Mąkę, kakao, proszek ancho chile, soda oczyszczona, proszek do pieczenia i sól przesiać na arkusz woskowanego papieru. Przesiać jeszcze raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's® – Bez Dodatku SoliSos Pomidorowy Hunt's® – Bez Dodatku Soli
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Masło i cukier umieść w misce miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do łopatek i ubijaj z dużą prędkością, aż będzie gładkie i puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodać jajka, po jednym na raz, ubijając, aż każde z nich zostanie włączone. Kontynuuj bicie, skrobanie po bokach miski, jeśli to konieczne, aż będzie lekki i puszysty, o 5 Więcej minut. Z mikserem na małej prędkości, ubić w 1/3 mieszanki mąki. Ubić wanilią, połową maślanki i połową kawy, a następnie kolejną 1/3 mieszanki mąki. Ubij w pozostałej maślance i kawie, a następnie pozostałą mieszaninę mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Równomiernie rozprowadzić ciasto na przygotowanych patelniach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
5
Piec przez 30 minut lub do momentu, gdy lekko naciśnięty środek odskoczy z powrotem. Ciasto schłodzić na patelni na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Na wolnym ogniu w małym rondelku zagotować śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
7
Umieść czekoladę w dużej misce, zalej grubą śmietaną i odstaw na 1 minutę. Delikatnie ubić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Umieść ganache na misce wypełnionej lodowatą wodą, aby lekko schłodzić, ubijając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Zdjąć ganache z lodu i ubić trzepaczką, aż będzie lekki i puszysty. Złóż kawałki toffi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki ToffiKawałki Toffi
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
10
W misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie z drutu ubijać żółtka ze średnią prędkością, aż będą kremowe i jasnożółte, około 5 minut. W rondlu nonstick połączyć cukier i syrop kukurydziany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Umieścić na średnim ogniu i doprowadzić do pełnego wrzenia toczenia bez mieszania i gotować, aż osiągnie miękką piłkę etapie (238 do 242 stopni F) na termometr cukierków. Natychmiast wlać mieszaninę do maślanej, żaroodpornej miarki, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
12
Dodaj niewielką ilość syropu do ubitych żółtek, włącz mikser na dużą prędkość i ubijaj przez około 5 sekund. Kontynuuj zatrzymywanie miksera, dodawanie syropu i ubijanie w ten sam sposób, aż cały syrop zostanie włączony i mieszanina zostanie całkowicie schłodzona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
13
Dodać masło, 1 kawałek na raz, i beat aż włączone przed dodaniem następnego kawałka. Gdy wszystkie masło zostało zmieszane, dodać mleko waniliowe i kokosowe i kontynuować ubijanie aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
14
Pokroić każde ciasto na pół poziomo, aby łącznie 4 warstwy.
15
Nałożyć pierwszą warstwę i rozprowadzić cienką warstwą Ganache. Powtórz z pozostałymi warstwami ciasta i ganache, kończąc warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
16
Na całe ciasto rozprowadzić cienką warstwę maślanego kremu. To się nazywa płaszcz okruchowy. Schłodzić ciasto przez około 30 minut. Całe ciasto zamrozić z pozostałym masłem. Naciśnij Kokosowe na boki ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około

Składniki

32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuancho chile proszek, opcjonalnieancho chile proszek, opcjonalnie0Batoniki toffi Heath1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreogroch fioletowygroch fioletowy227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgesłodko-gorzka czekolada, drobno posiekana (zalecane: Valrhona)słodko-gorzka czekolada, drobno posiekana (zalecane: Valrhona)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemaślanka, temperatura pokojowamaślanka, temperatura pokojowa2961 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka tortowamąka tortowa1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesłodzone mleko kokosowe (zalecane: Coco Lopez)słodzone mleko kokosowe (zalecane: Coco Lopez)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegorąca kawagorąca kawa1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwelekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany6żółtka jajżółtka jaj3largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweprażone i pistacjeprażone i pistacje4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepółsłodka czekolada, drobno posiekana (zalecane: Callebaut)półsłodka czekolada, drobno posiekana (zalecane: Callebaut)1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebity toffibity toffi454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgekubki niesolonego masła, w temperaturze pokojowej, pokrojone na małe kawałkikubki niesolonego masła, w temperaturze pokojowej, pokrojone na małe kawałki102 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło niesolone, temperatura pokojowamasło niesolone, temperatura pokojowa1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniesłodzone kakao w proszku (Najlepsza jakość jak Valrhona)niesłodzone kakao w proszku (Najlepsza jakość jak Valrhona)907opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgegruby płatkowany niesłodzony kokos (można go znaleźć w sklepach ze zdrową żywnością)gruby płatkowany niesłodzony kokos (można go znaleźć w sklepach ze zdrową żywnością)11 łyżka suszonego oreganonestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąskinestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąski1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreonestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąskinestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąski
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia14
Magazyn