Czekoladowy tort szyfonowy Johna Whaite ' a z solonym karmelowym masłem

Need a deser wegetariański lacto ovo? Czekoladowe ciasto z szyfonu Johna Whaite ' a z solonym karmelowym masłem może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 764 kalorie. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 464 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz czekoladę, złoty cukier, pastę z fasoli waniliowej i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 45%, co jest solidne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Solony Karmel, masło orzechowe i czekolada pokryte chipsy Lody Lody, No-ice-Maker Solony Karmel, Bourbon, masło orzechowe i czekoladowe kawałki lodów, oraz Solone karmelowe Patelnie czekoladowe brownie z lodami karmelowymi.
Instrukcje
Piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
Nasmaruj i wyłóż okrągłą, głęboką blachę o średnicy 25 cm z pergaminem do pieczenia. W dużej misce wymieszaj olej, żółtka, pastę waniliową, cukier i 200 ml wody, aż dobrze się połączą. Przesiać kakao w proszku i ubijać, aż będzie gładkie.
Przesiać mąkę, wodorowęglan i 1 łyżeczkę soli. W osobnej misce ubij białka na sztywne szczyty. Złożyć do ciasta z dużą metalową łyżką i wymieszać, aż wszystko jest dobrze połączone.
Delikatnie wlej mieszaninę do puszki z ciastem, a następnie dwukrotnie uderz ją w powierzchnię roboczą, aby usunąć duże kieszenie powietrzne.
Piec przez 1 godzinę 10 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci do siebie, gdy delikatnie pchnął i wstawiony szaszłyk wychodzi czysty. (Przykryć folią po 1 godz., jeśli ciasto zacznie się ściemniać.)
Wyjąć z piekarnika, ostudzić w blasze przez 10 minut, a następnie przenieść do dużego stojaka z drutu i obrać pergamin. Pozostawić, aż ciasto będzie całkowicie chłodne.
Dodać solony lukier karmelowy, podczas gdy ciasto piecze.
Podgrzać brązowy cukier, łyżeczki soli i śmietany w rondlu, aż cukier się rozpuści. Bąbelki na kilka minut, a następnie pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Ubij masło, aż będzie gładkie, wlej schłodzoną mieszankę śmietany i kontynuuj mieszanie, aż delikatnie ubijesz. Chill until needed.
Aby zrobić ganache, podgrzej krem, aż się zagotuje.
Zdjąć z ognia i zalać czekoladą. Pozostaw na kilka minut, aż czekolada się rozpuści i uzyskasz gładką konsystencję sosu. Pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej, aż ganasz będzie miał grubość nadającą się do rurociągu, a następnie przenieść do worka do rurociągów wyposażonego w dyszę star. Aby zakończyć ciasto, pokroić na pół i wypełnić solonym maślanym karmelem. Rur wysokie kolce czekoladowego ganache na górze i udekorować kryształkami soli morskiej. Będzie przechowywać do 2 dni w chłodnym miejscu.