Czekoladowy tort szyfonowy Johna Whaite ' a z solonym karmelowym masłem

Czekoladowy tort szyfonowy Johna Whaite ' a z solonym karmelowym masłem
Need a deser wegetariański lacto ovo? Czekoladowe ciasto z szyfonu Johna Whaite ' a z solonym karmelowym masłem może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 764 kalorie. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 464 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz czekoladę, złoty cukier, pastę z fasoli waniliowej i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 45%, co jest solidne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Solony Karmel, masło orzechowe i czekolada pokryte chipsy Lody Lody, No-ice-Maker Solony Karmel, Bourbon, masło orzechowe i czekoladowe kawałki lodów, oraz Solone karmelowe Patelnie czekoladowe brownie z lodami karmelowymi.

Instrukcje

1
Piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Nasmaruj i wyłóż okrągłą, głęboką blachę o średnicy 25 cm z pergaminem do pieczenia. W dużej misce wymieszaj olej, żółtka, pastę waniliową, cukier i 200 ml wody, aż dobrze się połączą. Przesiać kakao w proszku i ubijać, aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta WaniliowaPasta Waniliowa
Cukier CasterCukier Caster
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Przesiać mąkę, wodorowęglan i 1 łyżeczkę soli. W osobnej misce ubij białka na sztywne szczyty. Złożyć do ciasta z dużą metalową łyżką i wymieszać, aż wszystko jest dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Delikatnie wlej mieszaninę do puszki z ciastem, a następnie dwukrotnie uderz ją w powierzchnię roboczą, aby usunąć duże kieszenie powietrzne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
5
Piec przez 1 godzinę 10 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci do siebie, gdy delikatnie pchnął i wstawiony szaszłyk wychodzi czysty. (Przykryć folią po 1 godz., jeśli ciasto zacznie się ściemniać.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
6
Wyjąć z piekarnika, ostudzić w blasze przez 10 minut, a następnie przenieść do dużego stojaka z drutu i obrać pergamin. Pozostawić, aż ciasto będzie całkowicie chłodne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
7
Dodać solony lukier karmelowy, podczas gdy ciasto piecze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Galaretka PomarańczowaGalaretka Pomarańczowa
8
Podgrzać brązowy cukier, łyżeczki soli i śmietany w rondlu, aż cukier się rozpuści. Bąbelki na kilka minut, a następnie pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Ubij masło, aż będzie gładkie, wlej schłodzoną mieszankę śmietany i kontynuuj mieszanie, aż delikatnie ubijesz. Chill until needed.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
9
Aby zrobić ganache, podgrzej krem, aż się zagotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
10
Zdjąć z ognia i zalać czekoladą. Pozostaw na kilka minut, aż czekolada się rozpuści i uzyskasz gładką konsystencję sosu. Pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej, aż ganasz będzie miał grubość nadającą się do rurociągu, a następnie przenieść do worka do rurociągów wyposażonego w dyszę star. Aby zakończyć ciasto, pokroić na pół i wypełnić solonym maślanym karmelem. Rur wysokie kolce czekoladowego ganache na górze i udekorować kryształkami soli morskiej. Będzie przechowywać do 2 dni w chłodnym miejscu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na ciasto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia5
Magazyn