Czekoladowy Pudding Ricotta z sosem truskawkowym
Czekoladowy Pudding Ricotta z sosem truskawkowym to bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 392 kalorie. Na $1.95 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz sól, słodko-gorzką czekoladę, białka jaj i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 31%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Czekoladowy Pudding Ricotta, Galetki Z Czekoladą, Truskawkami I Ricottą, oraz Cytrynowo-Makowe bułeczki Ricotta z sosem truskawkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić sos: truskawki i cukier zmiksować w robocie kuchennym, aż będą gładkie. Przecedzić puree przez drobny sitko siatkowe. Przykryć i przechowywać w lodówce. (Może być wykonany 8 godzin wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Aby zrobić budyń: Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Lekko masło 6 (6-uncja) budyń kubki. Ułóż filiżanki na dużej patelni do pieczenia. Roztopić czekoladę w średniej misce ustawionej na rondlu z gotującą się wodą. Odstawić roztopioną czekoladę. Zmiksować ricottę, 1/4 szklanki cukru, żółtka, skórkę pomarańczową, ekstrakt migdałowy, cynamon i sól w robocie kuchennym, aż będzie bardzo gładka. Zmiksować w roztopionej czekoladzie.
Przenieść mieszaninę ricotta do dużej miski.
Za pomocą miksera elektrycznego z mocowaniem trzepaczki ubijamy białka w innej dużej misce z kremem tatarskim, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo ubić w pozostałej 1/3 szklanki cukru. Kontynuuj bicie, aż utworzą się półprzezroczyste szczyty. Złożyć białka do mieszanki ricotta. Łyżka mieszaniny do przygotowanych filiżanek. Napełnij patelnię wystarczającą ilością gorącej wody, aby dostać się do połowy boków kubków kremu.
Piec, aż pudding puffs lekko, ale centra są nadal kremowe, o 25 protokół (budyń stanie się gęsty i kremowy, gdy zimno). Przed wyjęciem z łaźni wodnej pozostaw puddingi do lekkiego ostygnięcia.
Wyjmij kubki kremu z wanny. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż ostygnie, około 3 godzin.
Uruchom nóż po bokach puddingów, aby poluzować. Odwróć puddingi na talerze.
Polać sosem truskawkowym wokół puddingów i podawać.