Czekoladowy Pudding Ricotta
Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 264 kalorie, 11g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz rum, jajka, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Budino di ricotta (Pudding z ricotty), Pudding Ricotta: Budino di Ricotta, oraz 663. Pudding Ricotta dla podobnych receptur.
Instrukcje
To dla mnie poważny powrót z dzieciństwa. Pamiętam, jak moja matka wyjęła to z piekarnika i czułem zapach czekolady i migdałów bardziej niż cokolwiek innego. Pyszne.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. użyj masła, aby dokładnie posmarować dno i boki 1 quart bochenek patelni.
Dodaj 2 całe jajka do małego garnka i przykryj je zimną wodą. Doprowadzić wodę do delikatnego wrzenia na średnim ogniu. Gdy woda się zagotuje, obniżyć ogień do gotować na wolnym ogniu i gotować jajka przez 6 minut.
Wyjmij jajka z garnka i uruchom je pod zimną wodą, aby zapobiec ich rozgotowaniu.
W średniej misce dodać ricottę i ubijać, aż będą wolne od grudek.
Dodać cukier, rum, czekoladę i migdały i wymieszać. Odstawić.
Jajka ugotowane na twardo obrać i przełożyć żółtka przez sitko, aby je rozbić na małe kawałki.
Dodać żółtka do masy ricotta.
W misce miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie trzepaczki, dodać 2 białka i ubijać, aż uformują się sztywne szczyty, około 3 do 5 minut. Delikatnie złóż białka do mieszanki ricotta za pomocą gumowej szpatułki, zachowując jak najwięcej puszystości.
Przenieść mieszaninę do patelni bochenka.
Umieścić patelnię w płytkiej kąpieli wodnej i piec, bez przeszkód, przez 50 minut.
Wyjmij patelnię z piekarnika i łaźni wodnej. Pozostawić do ostygnięcia 10 do 15 minut przed podaniem.
Posypać skórką cytrynową i odrobiną czekolady na każdej porcji.