Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj czekoladowego ciasta pająka z musem karmelowo-kawowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 610 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest idealny do Halloween. Jeśli masz ciężką śmietanę, sodę oczyszczoną, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Miłośnicy Czekolady Potrójna Warstwa Kawy Karmel Czekoladowy Mus Ciasta, Ciasto z ciemną czekoladą i białym musem kawowym, oraz Biała Czekolada Karmel Mus Ciasto Brownie dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W średnim rondlu połączyć cukier z wodą i sokiem z cytryny i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanie wysokim ogniu. Używając mokrej szczotki do ciast, wytrzyj bok rondla. Dusić syrop niezakłócony, aż zacznie brązowieć na brzegach, 4 do 5 minut. Obracać patelnię, następnie gotować na wolnym ogniu, aż karmel zmieni średni ciemny bursztyn, o 3 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania Wkładki
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Pasek Skórki Cytrynowej
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
2
Zdjąć z ognia. Ostrożnie dodać 1/2 szklanki śmietany w stałym strumieniu. Wymieszać drewnianą łyżką o długiej rękojeści, aby połączyć, a następnie dodać pozostałe 1 1/2 szklanki śmietany. Wymieszać wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Waflowe Necco
Pomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
3
Przenieść karmel do miski i przechowywać w lodówce, aż bardzo zimno, co najmniej 3 godziny lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
4
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Masło DNA tylko z trzech 9-calowych okrągłych patelni ciasto i wyłożyć je z pergaminem. W średniej misce ubijamy kakao z wrzącą wodą, aż powstanie pasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Likier Orzechowy
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)
Na arkusz papieru woskowego przesiać mąkę tortową z sodą oczyszczoną, proszkiem do pieczenia i solą. W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubij masło z cukrem na średniej prędkości, aż będzie lekkie i puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch Fioletowy
Mąka Tortowa
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Dodać jajko i żółtko i ubić do uzyskania kremowej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, Podzielone
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
9
Dodać suche składniki w 2 partiach, na przemian z mieszanką kakaową; ubić, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier Orzechowy
10
Podzielić ciasto równomiernie między 3 Patelnie (warstwy będą płytkie) i wygładzić szczyty.
11
Piec ciasta przez 12 do 14 minut, lub do góry sprężyste z powrotem, gdy lekko naciśnięty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
12
Niech ciasto ostygnie w patelniach przez 15 minut, a następnie uruchom nóż na brzegach. Odwróć je na stojak z drutu, aby całkowicie ostygły. Odklej pergamin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Guma Owocowa W Paski Pomarańczowe
13
W małej misce bezpiecznej dla mikrofalówki rozpuścić kawę rozpuszczalną w 3 łyżkach zimnej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Suszonego Pokarmu Dla Niemowląt
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
Cukierki Peachie-o
14
Posypać żelatyną i odstawić, aż zmiękną, o 5 protokół. Za pomocą miksera elektrycznego ubijaj karmel z crme frache, aż uformują się miękkie szczyty. Pracując szybko, podgrzej mieszankę kawy z żelatyną w 10-sekundowych odstępach, aż żelatyna całkowicie się rozpuści i będzie gorąca w dotyku. Szybko ubić gorącą żelatynę do karmelu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Cukierki Dla Karłów
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
Ułóż 9-calową okrągłą patelnię sprężynową z plastikową folią, pozostawiając co najmniej 4-calowy zwis dookoła.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczona Papryka I Dodatkowy Szczypiorek
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
16
Umieść 1 warstw ciasta, płaską stroną w dół, na dnie patelni ze sprężynami. Połowę musu karmelowego wymieszać z tortem na patelni i polać kolejną warstwą ciasta. Naciśnij lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczona Papryka I Dodatkowy Szczypiorek
17
Dodać pozostały mus karmelowy i wyłożyć ostatnią warstwę ciasta, płaską stroną do góry. Złożyć zwisające folii na ciasto i przechowywać w lodówce przez co najmniej 3 godziny lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
18
W średnim rondlu podgrzej krem, aż na brzegach pojawią się małe bąbelki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
19
Zdjąć z ognia.
20
Dodać czekoladę i odstawić na 5 minut. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
21
Pozostaw glazurę do ostygnięcia przez około 1 godzinę, aż będzie gęsta, ale wylewna. W małej miseczce wymieszaj cukier cukierniczy z mlekiem i przelej do woreczka z drobną, gładką końcówką.
Rozpakuj górną część ciasta i odwróć ciasto na duży talerz do serwowania. Wsuń szerokie paski papieru woskowego pod dolną krawędź ciasta dookoła, aby złapać kapanie.
Usuń bok i dół patelni i rozpakuj ciasto. Wygładzić boki ciasta za pomocą przesuniętej szpatułki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Offsetowa
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
24
Na ciasto wlać około 3/4 szklanki polewy czekoladowej i rozprowadzić dookoła, wypełniając wszelkie luki. Przechowywać w lodówce przez około 5 minut, aż zestaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polewa Czekoladowa
Funtów Jeżyn (około
25
Pozostałą polewę czekoladową wylać na ciasto i rozprowadzić dookoła; nie rozlewać, gdy glazura będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polewa Czekoladowa
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
26
Zaczynając od środka i pracując szybko w kierunku krawędzi, rura ciągłą spiralę białej glazury na wierzchu ciasta. Używając wykałaczki lub drewnianego szpikulca, delikatnie przeprowadź końcówkę przez szkliwo od środka do krawędzi, aby utworzyć wzór sieci. Ciasto przechowywać w lodówce przez około 15 minut, aby ustawić glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
27
Pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej przez 30 minut. Delikatnie usunąć paski papieru woskowego, pokroić ciasto w kliny i podawać.