Czekoladowy Pająk z musem karmelowo-kawowym

Czekoladowy Pająk z musem karmelowo-kawowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj czekoladowego ciasta pająka z musem karmelowo-kawowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 610 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest idealny do Halloween. Jeśli masz ciężką śmietanę, sodę oczyszczoną, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Miłośnicy Czekolady Potrójna Warstwa Kawy Karmel Czekoladowy Mus Ciasta, Ciasto z ciemną czekoladą i białym musem kawowym, oraz Biała Czekolada Karmel Mus Ciasto Brownie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średnim rondlu połączyć cukier z wodą i sokiem z cytryny i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanie wysokim ogniu. Używając mokrej szczotki do ciast, wytrzyj bok rondla. Dusić syrop niezakłócony, aż zacznie brązowieć na brzegach, 4 do 5 minut. Obracać patelnię, następnie gotować na wolnym ogniu, aż karmel zmieni średni ciemny bursztyn, o 3 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Zdjąć z ognia. Ostrożnie dodać 1/2 szklanki śmietany w stałym strumieniu. Wymieszać drewnianą łyżką o długiej rękojeści, aby połączyć, a następnie dodać pozostałe 1 1/2 szklanki śmietany. Wymieszać wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
3
Przenieść karmel do miski i przechowywać w lodówce, aż bardzo zimno, co najmniej 3 godziny lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
5
Masło DNA tylko z trzech 9-calowych okrągłych patelni ciasto i wyłożyć je z pergaminem. W średniej misce ubijamy kakao z wrzącą wodą, aż powstanie pasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Ubić mleko, aż będzie gładkie; ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
7
Na arkusz papieru woskowego przesiać mąkę tortową z sodą oczyszczoną, proszkiem do pieczenia i solą. W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubij masło z cukrem na średniej prędkości, aż będzie lekkie i puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka Pomarańczowa Lub Cukier PomarańczowyPosypka Pomarańczowa Lub Cukier Pomarańczowy
Mąka TortowaMąka Tortowa
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Dodać jajko i żółtko i ubić do uzyskania kremowej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Dodać suche składniki w 2 partiach, na przemian z mieszanką kakaową; ubić, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
10
Podzielić ciasto równomiernie między 3 Patelnie (warstwy będą płytkie) i wygładzić szczyty.
11
Piec ciasta przez 12 do 14 minut, lub do góry sprężyste z powrotem, gdy lekko naciśnięty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
12
Niech ciasto ostygnie w patelniach przez 15 minut, a następnie uruchom nóż na brzegach. Odwróć je na stojak z drutu, aby całkowicie ostygły. Odklej pergamin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
13
W małej misce bezpiecznej dla mikrofalówki rozpuścić kawę rozpuszczalną w 3 łyżkach zimnej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Suszonego Pokarmu Dla Niemowląt1/2 Szklanki Suszonego Pokarmu Dla Niemowląt
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
14
Posypać żelatyną i odstawić, aż zmiękną, o 5 protokół. Za pomocą miksera elektrycznego ubijaj karmel z crme frache, aż uformują się miękkie szczyty. Pracując szybko, podgrzej mieszankę kawy z żelatyną w 10-sekundowych odstępach, aż żelatyna całkowicie się rozpuści i będzie gorąca w dotyku. Szybko ubić gorącą żelatynę do karmelu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
15
Ułóż 9-calową okrągłą patelnię sprężynową z plastikową folią, pozostawiając co najmniej 4-calowy zwis dookoła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
16
Umieść 1 warstw ciasta, płaską stroną w dół, na dnie patelni ze sprężynami. Połowę musu karmelowego wymieszać z tortem na patelni i polać kolejną warstwą ciasta. Naciśnij lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
17
Dodać pozostały mus karmelowy i wyłożyć ostatnią warstwę ciasta, płaską stroną do góry. Złożyć zwisające folii na ciasto i przechowywać w lodówce przez co najmniej 3 godziny lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
18
W średnim rondlu podgrzej krem, aż na brzegach pojawią się małe bąbelki.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
19
Zdjąć z ognia.
20
Dodać czekoladę i odstawić na 5 minut. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
21
Pozostaw glazurę do ostygnięcia przez około 1 godzinę, aż będzie gęsta, ale wylewna. W małej miseczce wymieszaj cukier cukierniczy z mlekiem i przelej do woreczka z drobną, gładką końcówką.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
22
Rozpakuj górną część ciasta i odwróć ciasto na duży talerz do serwowania. Wsuń szerokie paski papieru woskowego pod dolną krawędź ciasta dookoła, aby złapać kapanie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
23
Usuń bok i dół patelni i rozpakuj ciasto. Wygładzić boki ciasta za pomocą przesuniętej szpatułki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
24
Na ciasto wlać około 3/4 szklanki polewy czekoladowej i rozprowadzić dookoła, wypełniając wszelkie luki. Przechowywać w lodówce przez około 5 minut, aż zestaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polewa CzekoladowaPolewa Czekoladowa
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
25
Pozostałą polewę czekoladową wylać na ciasto i rozprowadzić dookoła; nie rozlewać, gdy glazura będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polewa CzekoladowaPolewa Czekoladowa
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
26
Zaczynając od środka i pracując szybko w kierunku krawędzi, rura ciągłą spiralę białej glazury na wierzchu ciasta. Używając wykałaczki lub drewnianego szpikulca, delikatnie przeprowadź końcówkę przez szkliwo od środka do krawędzi, aby utworzyć wzór sieci. Ciasto przechowywać w lodówce przez około 15 minut, aby ustawić glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
27
Pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej przez 30 minut. Delikatnie usunąć paski papieru woskowego, pokroić ciasto w kliny i podawać.

Składniki

0warzywo (np. szpinak)cp. cebulacp. cebula1warzywo (np. szpinak)posypka pomarańczowa lub cukier pomarańczowyposypka pomarańczowa lub cukier pomarańczowy227papryka habanerosłodko-gorzka czekolada, drobno posiekanasłodko-gorzka czekolada, drobno posiekana2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka tortowamąka tortowa12krewetki i żyłkiKarmel (patrz wyżej)Karmel (patrz wyżej)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukier dla cukiernikówcukier dla cukierników591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecrème fraîchecrème fraîche1łyżka czerwony ocet winnyjajko w temperaturze pokojowejjajko w temperaturze pokojowej1łyżka czerwony ocet winnyżółtko jaja w temperaturze pokojowejżółtko jaja w temperaturze pokojowej2warzywo (np. szpinak)koperta bez smaku żelatyna (okoperta bez smaku żelatyna (o2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)3warzywo (np. szpinak)kawa rozpuszczalna (3 opakowania jednorazowe)kawa rozpuszczalna (3 opakowania jednorazowe)0warzywo (np. szpinak)świeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3/4 szklanki plus 2 łyżki mleka odparowanego3/4 szklanki plus 2 łyżki mleka odparowanego2warzywo (np. szpinak)3/4 szklanki plus 2 łyżki mleka odparowanego3/4 szklanki plus 2 łyżki mleka odparowanego0warzywo (np. szpinak)plus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwez migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi6Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolone, zmiękczonemasło niesolone, zmiękczone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniesłodzone kakao w proszku (nie w procesie holenderskim)niesłodzone kakao w proszku (nie w procesie holenderskim)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoekstrakt z czystej waniliiekstrakt z czystej wanilii591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewrząca wodawrząca woda
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeHalloween
Magazyn