Czekoladowy Pająk z musem karmelowo-kawowym

Czekoladowy Pająk z musem karmelowo-kawowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj czekoladowego ciasta pająka z musem karmelowo-kawowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 610 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest idealny do Halloween. Jeśli masz ciężką śmietanę, sodę oczyszczoną, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Miłośnicy Czekolady Potrójna Warstwa Kawy Karmel Czekoladowy Mus Ciasta, Ciasto z ciemną czekoladą i białym musem kawowym, oraz Biała Czekolada Karmel Mus Ciasto Brownie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średnim rondlu połączyć cukier z wodą i sokiem z cytryny i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanie wysokim ogniu. Używając mokrej szczotki do ciast, wytrzyj bok rondla. Dusić syrop niezakłócony, aż zacznie brązowieć na brzegach, 4 do 5 minut. Obracać patelnię, następnie gotować na wolnym ogniu, aż karmel zmieni średni ciemny bursztyn, o 3 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Zdjąć z ognia. Ostrożnie dodać 1/2 szklanki śmietany w stałym strumieniu. Wymieszać drewnianą łyżką o długiej rękojeści, aby połączyć, a następnie dodać pozostałe 1 1/2 szklanki śmietany. Wymieszać wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów MiodowychOpcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów Miodowych
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
3
Przenieść karmel do miski i przechowywać w lodówce, aż bardzo zimno, co najmniej 3 godziny lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Masło DNA tylko z trzech 9-calowych okrągłych patelni ciasto i wyłożyć je z pergaminem. W średniej misce ubijamy kakao z wrzącą wodą, aż powstanie pasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Ubić mleko, aż będzie gładkie; ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
7
Na arkusz papieru woskowego przesiać mąkę tortową z sodą oczyszczoną, proszkiem do pieczenia i solą. W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubij masło z cukrem na średniej prędkości, aż będzie lekkie i puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Mąka TortowaMąka Tortowa
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Dodać jajko i żółtko i ubić do uzyskania kremowej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
9
Dodać suche składniki w 2 partiach, na przemian z mieszanką kakaową; ubić, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
10
Podzielić ciasto równomiernie między 3 Patelnie (warstwy będą płytkie) i wygładzić szczyty.
11
Piec ciasta przez 12 do 14 minut, lub do góry sprężyste z powrotem, gdy lekko naciśnięty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
12
Niech ciasto ostygnie w patelniach przez 15 minut, a następnie uruchom nóż na brzegach. Odwróć je na stojak z drutu, aby całkowicie ostygły. Odklej pergamin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
13
W małej misce bezpiecznej dla mikrofalówki rozpuścić kawę rozpuszczalną w 3 łyżkach zimnej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Suszonego Pokarmu Dla Niemowląt1/2 Szklanki Suszonego Pokarmu Dla Niemowląt
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
14
Posypać żelatyną i odstawić, aż zmiękną, o 5 protokół. Za pomocą miksera elektrycznego ubijaj karmel z crme frache, aż uformują się miękkie szczyty. Pracując szybko, podgrzej mieszankę kawy z żelatyną w 10-sekundowych odstępach, aż żelatyna całkowicie się rozpuści i będzie gorąca w dotyku. Szybko ubić gorącą żelatynę do karmelu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
15
Ułóż 9-calową okrągłą patelnię sprężynową z plastikową folią, pozostawiając co najmniej 4-calowy zwis dookoła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
16
Umieść 1 warstw ciasta, płaską stroną w dół, na dnie patelni ze sprężynami. Połowę musu karmelowego wymieszać z tortem na patelni i polać kolejną warstwą ciasta. Naciśnij lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
17
Dodać pozostały mus karmelowy i wyłożyć ostatnią warstwę ciasta, płaską stroną do góry. Złożyć zwisające folii na ciasto i przechowywać w lodówce przez co najmniej 3 godziny lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
18
W średnim rondlu podgrzej krem, aż na brzegach pojawią się małe bąbelki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
19
Zdjąć z ognia.
20
Dodać czekoladę i odstawić na 5 minut. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
21
Pozostaw glazurę do ostygnięcia przez około 1 godzinę, aż będzie gęsta, ale wylewna. W małej miseczce wymieszaj cukier cukierniczy z mlekiem i przelej do woreczka z drobną, gładką końcówką.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
22
Rozpakuj górną część ciasta i odwróć ciasto na duży talerz do serwowania. Wsuń szerokie paski papieru woskowego pod dolną krawędź ciasta dookoła, aby złapać kapanie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
23
Usuń bok i dół patelni i rozpakuj ciasto. Wygładzić boki ciasta za pomocą przesuniętej szpatułki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
24
Na ciasto wlać około 3/4 szklanki polewy czekoladowej i rozprowadzić dookoła, wypełniając wszelkie luki. Przechowywać w lodówce przez około 5 minut, aż zestaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polewa CzekoladowaPolewa Czekoladowa
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
25
Pozostałą polewę czekoladową wylać na ciasto i rozprowadzić dookoła; nie rozlewać, gdy glazura będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polewa CzekoladowaPolewa Czekoladowa
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
26
Zaczynając od środka i pracując szybko w kierunku krawędzi, rura ciągłą spiralę białej glazury na wierzchu ciasta. Używając wykałaczki lub drewnianego szpikulca, delikatnie przeprowadź końcówkę przez szkliwo od środka do krawędzi, aby utworzyć wzór sieci. Ciasto przechowywać w lodówce przez około 15 minut, aby ustawić glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
27
Pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej przez 30 minut. Delikatnie usunąć paski papieru woskowego, pokroić ciasto w kliny i podawać.

Składniki

0Batoniki toffi Heath1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy1Batoniki toffi Heathgroch fioletowygroch fioletowy2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.słodko-gorzka czekolada, drobno posiekanasłodko-gorzka czekolada, drobno posiekana2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka tortowamąka tortowa12krewetki i żyłkiKarmel (patrz wyżej)Karmel (patrz wyżej)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukier dla cukiernikówcukier dla cukierników591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecrème fraîchecrème fraîche1łyżka czerwony ocet winnyjajko w temperaturze pokojowejjajko w temperaturze pokojowej1łyżka czerwony ocet winnyżółtko jaja w temperaturze pokojowejżółtko jaja w temperaturze pokojowej2Batoniki toffi Heathkoperta bez smaku żelatyna (okoperta bez smaku żelatyna (o2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)3Batoniki toffi Heathkawa rozpuszczalna (3 opakowania jednorazowe)kawa rozpuszczalna (3 opakowania jednorazowe)0Batoniki toffi Heathświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 calabanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 cala2Batoniki toffi Heathbanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 calabanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 cala0Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie63 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło niesolone, zmiękczonemasło niesolone, zmiękczone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniesłodzone kakao w proszku (nie w procesie holenderskim)niesłodzone kakao w proszku (nie w procesie holenderskim)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoekstrakt z czystej waniliiekstrakt z czystej wanilii591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewrząca wodawrząca woda
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeHalloween
Magazyn