Czekoladowy Ganache
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj czekoladowego Ganache. Ten przepis służy 8 i kosztuje 93 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 292 kalorie, 3G białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz słodko-gorzką czekoladę, rum, śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ten przepis jest lubiany przez 902 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 31%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Gilbert Ganache - smażone babeczki: czekoladowe babeczki Seltzer z Ganache, lukrem bananowym i karmelizowanym bananem, Czekoladowe makarony z chipsami ziemniaczanymi z bitą mleczną czekoladą Ganache, oraz Ciasteczka czekoladowe Brownie Sandwich z Ganache z białej czekolady i konfiturami truskawkowymi.
Instrukcje
Umieść czekoladę w średniej misce.
Rozgrzać śmietanę na małej patelni z sosem na średnim ogniu. Doprowadzić tylko do wrzenia, obserwując bardzo uważnie, ponieważ jeśli zagotuje się przez kilka sekund, zagotuje się z garnka. Gdy krem się zagotuje, zalej posiekaną czekoladę i ubijaj, aż będzie gładka. W razie potrzeby wymieszać z rumem.
Ganache lekko ostygnie przed polaniem na ciasto. Zacznij od środka ciasta i pracuj na zewnątrz. Aby uzyskać puszyste lukier lub nadzienie czekoladowe, pozostaw do ostygnięcia, aż będzie gęsty, a następnie ubijaj trzepaczką, aż będzie lekki i puszysty.