Czekoladowy Ganache
Need a przystawka bezglutenowa? Czekoladowy Ganache może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 287 kalorii. Ten przepis służy 8. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 15%, co nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Gilbert Ganache - smażone babeczki: czekoladowe babeczki Seltzer z Ganache, lukrem bananowym i karmelizowanym bananem, Czekoladowe makarony z chipsami ziemniaczanymi z bitą mleczną czekoladą Ganache, oraz 4 warstwowe ciasto czekoladowe Brownie z lukrem z masła orzechowego i czekoladowym Ganache.
Instrukcje
Umieść czekoladę w średniej misce.
Rozgrzać śmietanę na małej patelni z sosem na średnim ogniu. Doprowadzić tylko do wrzenia, obserwując bardzo uważnie, ponieważ jeśli zagotuje się przez kilka sekund, zagotuje się z garnka. Gdy krem się zagotuje, zalej posiekaną czekoladę i ubijaj, aż będzie gładka. W razie potrzeby wymieszać z rumem.
Ganache lekko ostygnie przed polaniem na ciasto. Zacznij od środka ciasta i pracuj na zewnątrz. Aby uzyskać puszyste lukier lub nadzienie czekoladowe, pozostaw do ostygnięcia, aż będzie gęsty, a następnie ubijaj trzepaczką, aż będzie lekki i puszysty.