Czekoladowy Deser Księżycowy
Czekoladowy deser księżycowy może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 61 g tłuszczu, oraz w sumie 1035 kalorii. Ten przepis służy 10. Na $5.1 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz słodko-gorzką czekoladę, plus 3 łyżki ciężkiej śmietany, wiśnie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Czekoladowo-Owsiane Placki Księżycowe, Brew Moon Budyń Czekoladowy, oraz Płatki Owsiane Czekoladowe Placki Księżycowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić deser: ten deser został wykonany przy użyciu papierowych kubków stożkowych często znajdujących się w dozowniku wody. Stożek papieru miał 3 1/2 cala wysokości z otworem o średnicy 2 1/2 cala. Możesz użyć dowolnej formy, którą lubisz. Jeśli używasz papierowych stożków, umieść je z boku w małych szklankach, aby ułatwić ich wypełnienie. Użyj ząbkowanego noża, aby pokroić ciasto na grube warstwy o grubości 1/2 cala. Użyj okrągłego noża, aby wyciąć ciasto o tej samej średnicy, co forma stożkowa.
Wlać śmietanę do średniej wielkości miski i ubijać na miękkie szczyty za pomocą elektrycznego miksera ustawionego na średniej prędkości. Na tym etapie bita śmietana ma największą objętość. Jeśli przemęczysz krem, stracisz objętość, a mus nie będzie tak lekki i przewiewny, jak powinien. Jeśli używasz alkoholu o smaku owocowym, złóż go gumową szpatułką, uważając, aby nie opróżnić kremu. Ostrożnie wlać ciepłą roztopioną czekoladę do mieszaniny. Jeśli czekolada jest zbyt ciepła, stopi bitą śmietanę. Jeśli jest zbyt chłodny, czekolada zatrzyma się (twardnieje) w kontakcie z chłodniejszą mieszaniną i będziesz miał kawałki czekolady w swoim musie. Użyj gumowej szpatułki, aby delikatnie złożyć czekoladę, aż do całkowitego włączenia. Mus czekoladowy powinien mieć ten sam kolor, bez smug.
Mus czekoladowy umieścić w dużym woreczku (bez końcówki). Wrzuć kilka wiśni na czubek każdego papierowego stożka. Pipe mus czekoladowy do stożka tak, że jest około 1/4 cala od góry. Zamknąć każdy stożek 1 okrągłą tortownicą, delikatnie wciskając ciasto okrągłe w Mus. Odwróć stożek i umieść go na pergaminie wyłożonym blachą do pieczenia.
Umieść desery w zamrażarce na 2 godziny. Aby ozdoby czekoladowe: użyj małej szpatułki offsetowej, aby rozłożyć hartowaną czekoladę na pokrytej pergaminem blasze do pieczenia. Utrzymuj grubość czekolady tak równomiernie, jak to możliwe, o grubości około 1/8 cala. Użyj ostrego noża do parowania, aby wyciąć długie Trójkąty czekolady o długości około 15 cali z podstawą 1 1/2 cala.
Wytnij 1 trójkąt na każdy deser, który robisz. Gdy czekolada lekko ustawi, umieść ją w dużej okrągłej tubie lub wiadrze. Zrobiłem moją rurkę z aluminium migającego, którą przykleiłem do średnicy 15 cali.
Umieść czekoladowe Trójkąty w tubie i pozwól zestawowi czekolady. Po ustawieniu, wyjąć octan z tubki. Odkleić pergamin i rozbić zakrzywione Trójkąty. Ten kawałek tworzy księżyc dla każdego deseru.
Zwiń kawałek papieru pergaminowego w rurkę o średnicy 2 cali. Napełnij tubkę czekoladą. Następnie odwróć go i niech nadmiar czekolady spływa z powrotem do miski. Obróć rurkę odwróconą, aby upewnić się, że wnętrze jest całkowicie i równomiernie przykryte. Pozwól, aby ustawić, aż firma.
Usunąć pergamin. Użyj gorącego ząbkowanego noża, aby pokroić rurkę w plastry o szerokości 1 1/2 cala.
Umieścić mieszaninę 50 procent masła kakaowego i 50 procent czekolady w rondlu.
Podgrzać do ogrzania. Upewnij się, że nie ma grudek.
Przenieść tę mieszaninę do pojemnika rozpylacza farby. Spryskaj deser tą mieszanką, aby nadać mu teksturę, kolor i kontrast. Użyj przesuniętej szpatułki, aby przenieść zamrożony deser do podstawy czekoladowego Księżyca. Napełnij butelkę do wyciskania sosem malinowym i napełnij kubek z sosem czekoladowym.
Źródła: Termometr Laserowy opryskiwacz Farb: art supply store