Czekoladowy Deser Księżycowy

Czekoladowy Deser Księżycowy
Czekoladowy deser księżycowy może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 61 g tłuszczu, oraz w sumie 1035 kalorii. Ten przepis służy 10. Na $5.1 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz słodko-gorzką czekoladę, plus 3 łyżki ciężkiej śmietany, wiśnie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Czekoladowo-Owsiane Placki Księżycowe, Brew Moon Budyń Czekoladowy, oraz Płatki Owsiane Czekoladowe Placki Księżycowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby zrobić deser: ten deser został wykonany przy użyciu papierowych kubków stożkowych często znajdujących się w dozowniku wody. Stożek papieru miał 3 1/2 cala wysokości z otworem o średnicy 2 1/2 cala. Możesz użyć dowolnej formy, którą lubisz. Jeśli używasz papierowych stożków, umieść je z boku w małych szklankach, aby ułatwić ich wypełnienie. Użyj ząbkowanego noża, aby pokroić ciasto na grube warstwy o grubości 1/2 cala. Użyj okrągłego noża, aby wyciąć ciasto o tej samej średnicy, co forma stożkowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Bochenek Ciasta Funtowego Lub 1 Opakowanie (10-3/4 Uncji) Mrożonego Ciasta Funtowego, RozmrożonegoPrzygotowany Bochenek Ciasta Funtowego Lub 1 Opakowanie (10-3/4 Uncji) Mrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożonego
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
2
Wlać śmietanę do średniej wielkości miski i ubijać na miękkie szczyty za pomocą elektrycznego miksera ustawionego na średniej prędkości. Na tym etapie bita śmietana ma największą objętość. Jeśli przemęczysz krem, stracisz objętość, a mus nie będzie tak lekki i przewiewny, jak powinien. Jeśli używasz alkoholu o smaku owocowym, złóż go gumową szpatułką, uważając, aby nie opróżnić kremu. Ostrożnie wlać ciepłą roztopioną czekoladę do mieszaniny. Jeśli czekolada jest zbyt ciepła, stopi bitą śmietanę. Jeśli jest zbyt chłodny, czekolada zatrzyma się (twardnieje) w kontakcie z chłodniejszą mieszaniną i będziesz miał kawałki czekolady w swoim musie. Użyj gumowej szpatułki, aby delikatnie złożyć czekoladę, aż do całkowitego włączenia. Mus czekoladowy powinien mieć ten sam kolor, bez smug.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
AlkoholAlkohol
18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
3
Mus czekoladowy umieścić w dużym woreczku (bez końcówki). Wrzuć kilka wiśni na czubek każdego papierowego stożka. Pipe mus czekoladowy do stożka tak, że jest około 1/4 cala od góry. Zamknąć każdy stożek 1 okrągłą tortownicą, delikatnie wciskając ciasto okrągłe w Mus. Odwróć stożek i umieść go na pergaminie wyłożonym blachą do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
4
Umieść desery w zamrażarce na 2 godziny. Aby ozdoby czekoladowe: użyj małej szpatułki offsetowej, aby rozłożyć hartowaną czekoladę na pokrytej pergaminem blasze do pieczenia. Utrzymuj grubość czekolady tak równomiernie, jak to możliwe, o grubości około 1/8 cala. Użyj ostrego noża do parowania, aby wyciąć długie Trójkąty czekolady o długości około 15 cali z podstawą 1 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
5
Wytnij 1 trójkąt na każdy deser, który robisz. Gdy czekolada lekko ustawi, umieść ją w dużej okrągłej tubie lub wiadrze. Zrobiłem moją rurkę z aluminium migającego, którą przykleiłem do średnicy 15 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
6
Umieść czekoladowe Trójkąty w tubie i pozwól zestawowi czekolady. Po ustawieniu, wyjąć octan z tubki. Odkleić pergamin i rozbić zakrzywione Trójkąty. Ten kawałek tworzy księżyc dla każdego deseru.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
1
Zwiń kawałek papieru pergaminowego w rurkę o średnicy 2 cali. Napełnij tubkę czekoladą. Następnie odwróć go i niech nadmiar czekolady spływa z powrotem do miski. Obróć rurkę odwróconą, aby upewnić się, że wnętrze jest całkowicie i równomiernie przykryte. Pozwól, aby ustawić, aż firma.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Usunąć pergamin. Użyj gorącego ząbkowanego noża, aby pokroić rurkę w plastry o szerokości 1 1/2 cala.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
1
Umieścić mieszaninę 50 procent masła kakaowego i 50 procent czekolady w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Podgrzać do ogrzania. Upewnij się, że nie ma grudek.
3
Przenieść tę mieszaninę do pojemnika rozpylacza farby. Spryskaj deser tą mieszanką, aby nadać mu teksturę, kolor i kontrast. Użyj przesuniętej szpatułki, aby przenieść zamrożony deser do podstawy czekoladowego Księżyca. Napełnij butelkę do wyciskania sosem malinowym i napełnij kubek z sosem czekoladowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego
Sos MalinowySos Malinowy
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
4
Źródła: Termometr Laserowy opryskiwacz Farb: art supply store
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn