Czekoladowy Bochenek Daktylowy II
Czekoladowy Bochenek Daktylowy II to dodatek do dań bezmlecznych. Jedna porcja zawiera 459 kalorii, 5 g białka i 15 g tłuszczu. Za 65 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6 osobom. Mieszanka mąki, margaryny, cukru i kilku innych składników wystarczy, aby przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 22% wyniku, co nie jest aż tak niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak czekolada mleczna, bochenek daktylowo-orzechowy, cukierki z bochenka daktylowego i bochenek z orzechami daktylowymi.
Instrukcje
Daktyle włóż do małej miski z wrzącą wodą i sodą oczyszczoną.
Odstawić do ostygnięcia. Rozpuść kawałki czekolady z margaryną w misce ustawionej nad garnkiem z gotującą się wodą lub w kuchence mikrofalowej. Często mieszaj, aż masa będzie gładka.
W średniej misce ubij jajko, dodaj cukier, sól i wanilię. Dodaj roztopioną czekoladę i mieszaninę daktyli.
Połączyć mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać z masą daktylową, aż składniki się połączą.
Zeskrobać do natłuszczonej formy do pieczenia chleba o wymiarach 9 x 5 cali.
Odstaw na 20 minut, podczas gdy rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Piec przez 1 godzinę w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka wbita w wierzch bochenka będzie sucha. Studzimy przez 10 minut przed wyjęciem z patelni. Zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na noc, bo na drugi dzień bochenek będzie lepiej się kroił.