Czekoladowo-pomarańczowe garnki de Crème z kandyzowaną skórką pomarańczową

Czekoladowo-pomarańczowe garnki de Crème z kandyzowaną skórką pomarańczową
Czekoladowo-pomarańczowe garnki de Crème z kandyzowaną skórką pomarańczową wymagają z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 881 kalorii, 14g białka, oraz 62 g tłuszczu każdy. Na $3.1 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 28 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz półsłodką czekoladę, wodę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest solidne. Spróbuj Czekoladowo-pomarańczowe garnki de Crème z kandyzowaną skórką pomarańczową, Czekoladowe dzbanki jogurtowe de Creme z kandyzowaną skórką pomarańczową, oraz Kandyzowana Skórka Pomarańczowa Pokryta Czekoladą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Używając obieraczki do warzyw, Usuń pomarańczową część skórki z pomarańczy w długie paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
PomarańczowyPomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
2
Pokrój skórkę wzdłuż na paski o szerokości 1/8 cala. Wymieszać 3/4 szklanki cukru i 3/4 szklanki wody w dużym rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodać skórkę pomarańczową; dusić 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
4
Umieścić pozostałe 1/4 szklanki cukru w małej misce. Za pomocą łyżki szczelinowej usunąć skórkę z syropu i przenieść do cukru. Wrzuć do płaszcza. Fajna, rzucająca się od czasu do czasu. Przykryć miskę i odstawić na noc w temperaturze pokojowej. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Kryj się.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Przynieś mleko, śmietanę, Grand Marnier, wanilię i startą skórkę pomarańczową, aby zagotować w ciężkim średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grand MarnierGrand Marnier
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
WaniliaWanilia
KremKrem
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PiekarnikPiekarnik
2
Zdjąć z ognia.
3
Dodaj czekoladę i mieszaj, aż się roztopi i będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
4
Żółtka i cukier ubić w średniej misce do bladożółtej, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Miksturę z jajek ubić na masę czekoladową. Przecedzić do 2-szklanki miarki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Podzielić mieszaninę między dwoma 8-uncji budyniu kubki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
7
Umieścić kubki w małym naczyniu do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Dodaj wystarczająco dużo wody do naczynia do pieczenia, aby dojść do połowy boków filiżanek. Naczynie szczelnie przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Piec do momentu ustawienia kremu, około 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Wyjąć filiżanki z wody w naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
11
Umieścić w lodówce odkryte do ostygnięcia. Przykryć folią i przechowywać w lodówce, aż ostygnie, około 6 godzin. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.) Top z bitą śmietaną, udekorować kandyzowaną skórką pomarańczową i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kandyzowana Skórka PomarańczowaKandyzowana Skórka Pomarańczowa
Bita śmietanaBita śmietana
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn