Czekoladowo-pomarańczowe garnki de Crème z kandyzowaną skórką pomarańczową
Czekoladowo-pomarańczowe garnki de Crème z kandyzowaną skórką pomarańczową wymagają z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 881 kalorii, 14g białka, oraz 62 g tłuszczu każdy. Na $3.1 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 28 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz półsłodką czekoladę, wodę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest solidne. Spróbuj Czekoladowo-pomarańczowe garnki de Crème z kandyzowaną skórką pomarańczową, Czekoladowe dzbanki jogurtowe de Creme z kandyzowaną skórką pomarańczową, oraz Kandyzowana Skórka Pomarańczowa Pokryta Czekoladą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Używając obieraczki do warzyw, Usuń pomarańczową część skórki z pomarańczy w długie paski.
Pokrój skórkę wzdłuż na paski o szerokości 1/8 cala. Wymieszać 3/4 szklanki cukru i 3/4 szklanki wody w dużym rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować 2 minuty.
Dodać skórkę pomarańczową; dusić 15 minut.
Umieścić pozostałe 1/4 szklanki cukru w małej misce. Za pomocą łyżki szczelinowej usunąć skórkę z syropu i przenieść do cukru. Wrzuć do płaszcza. Fajna, rzucająca się od czasu do czasu. Przykryć miskę i odstawić na noc w temperaturze pokojowej. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Kryj się.)
Rozgrzej piekarnik do 177°. Przynieś mleko, śmietanę, Grand Marnier, wanilię i startą skórkę pomarańczową, aby zagotować w ciężkim średnim rondlu.
Dodaj czekoladę i mieszaj, aż się roztopi i będzie gładka.
Żółtka i cukier ubić w średniej misce do bladożółtej, około 2 minut.
Miksturę z jajek ubić na masę czekoladową. Przecedzić do 2-szklanki miarki.
Podzielić mieszaninę między dwoma 8-uncji budyniu kubki.
Umieścić kubki w małym naczyniu do pieczenia.
Dodaj wystarczająco dużo wody do naczynia do pieczenia, aby dojść do połowy boków filiżanek. Naczynie szczelnie przykryć folią.
Piec do momentu ustawienia kremu, około 40 minut.
Wyjąć filiżanki z wody w naczyniu.
Umieścić w lodówce odkryte do ostygnięcia. Przykryć folią i przechowywać w lodówce, aż ostygnie, około 6 godzin. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.) Top z bitą śmietaną, udekorować kandyzowaną skórką pomarańczową i podawać.