Czekoladowo-pomarańczowe garnki de Crème z kandyzowaną skórką pomarańczową
Czekoladowo-pomarańczowe garnki de Crème z kandyzowaną skórką pomarańczową mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Na $3.04 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 62 g tłuszczu, oraz w sumie 880 kalorii. Ten przepis służy 2. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, grand marnier, lekko bitą śmietanę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Czekoladowe dzbanki jogurtowe de Creme z kandyzowaną skórką pomarańczową, Kandyzowana Skórka Pomarańczowa Pokryta Czekoladą, oraz Chleb gazowany z ciemną czekoladą i kandyzowaną skórką pomarańczową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Używając obieraczki do warzyw, Usuń pomarańczową część skórki z pomarańczy w długie paski.
Pokrój skórkę wzdłuż na paski o szerokości 1/8 cala. Wymieszać 3/4 szklanki cukru i 3/4 szklanki wody w dużym rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować 2 minuty.
Dodać skórkę pomarańczową; dusić 15 minut.
Umieścić pozostałe 1/4 szklanki cukru w małej misce. Za pomocą łyżki szczelinowej usunąć skórkę z syropu i przenieść do cukru. Wrzuć do płaszcza. Fajna, rzucająca się od czasu do czasu. Przykryć miskę i odstawić na noc w temperaturze pokojowej. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Kryj się.)
Rozgrzej piekarnik do 177°. Przynieś mleko, śmietanę, Grand Marnier, wanilię i startą skórkę pomarańczową, aby zagotować w ciężkim średnim rondlu.
Dodaj czekoladę i mieszaj, aż się roztopi i będzie gładka.
Żółtka i cukier ubić w średniej misce do bladożółtej, około 2 minut.
Miksturę z jajek ubić na masę czekoladową. Przecedzić do 2-szklanki miarki.
Podzielić mieszaninę między dwoma 8-uncji budyniu kubki.
Umieścić kubki w małym naczyniu do pieczenia.
Dodaj wystarczająco dużo wody do naczynia do pieczenia, aby dojść do połowy boków filiżanek. Naczynie szczelnie przykryć folią.
Piec do momentu ustawienia kremu, około 40 minut.
Wyjąć filiżanki z wody w naczyniu.
Umieścić w lodówce odkryte do ostygnięcia. Przykryć folią i przechowywać w lodówce, aż ostygnie, około 6 godzin. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.) Top z bitą śmietaną, udekorować kandyzowaną skórką pomarańczową i podawać.