Czekoladowo-pomarańczowe garnki de Crème z kandyzowaną skórką pomarańczową

Czekoladowo-pomarańczowe garnki de Crème z kandyzowaną skórką pomarańczową
Czekoladowo-pomarańczowe garnki de Crème z kandyzowaną skórką pomarańczową mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Na $3.04 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 62 g tłuszczu, oraz w sumie 880 kalorii. Ten przepis służy 2. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, grand marnier, lekko bitą śmietanę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Czekoladowe dzbanki jogurtowe de Creme z kandyzowaną skórką pomarańczową, Kandyzowana Skórka Pomarańczowa Pokryta Czekoladą, oraz Chleb gazowany z ciemną czekoladą i kandyzowaną skórką pomarańczową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Używając obieraczki do warzyw, Usuń pomarańczową część skórki z pomarańczy w długie paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
PomarańczowyPomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
2
Pokrój skórkę wzdłuż na paski o szerokości 1/8 cala. Wymieszać 3/4 szklanki cukru i 3/4 szklanki wody w dużym rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodać skórkę pomarańczową; dusić 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
4
Umieścić pozostałe 1/4 szklanki cukru w małej misce. Za pomocą łyżki szczelinowej usunąć skórkę z syropu i przenieść do cukru. Wrzuć do płaszcza. Fajna, rzucająca się od czasu do czasu. Przykryć miskę i odstawić na noc w temperaturze pokojowej. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Kryj się.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Przynieś mleko, śmietanę, Grand Marnier, wanilię i startą skórkę pomarańczową, aby zagotować w ciężkim średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grand MarnierGrand Marnier
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
WaniliaWanilia
KremKrem
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PiekarnikPiekarnik
2
Zdjąć z ognia.
3
Dodaj czekoladę i mieszaj, aż się roztopi i będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
4
Żółtka i cukier ubić w średniej misce do bladożółtej, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
Miksturę z jajek ubić na masę czekoladową. Przecedzić do 2-szklanki miarki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Podzielić mieszaninę między dwoma 8-uncji budyniu kubki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
7
Umieścić kubki w małym naczyniu do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Dodaj wystarczająco dużo wody do naczynia do pieczenia, aby dojść do połowy boków filiżanek. Naczynie szczelnie przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Piec do momentu ustawienia kremu, około 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Wyjąć filiżanki z wody w naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
11
Umieścić w lodówce odkryte do ostygnięcia. Przykryć folią i przechowywać w lodówce, aż ostygnie, około 6 godzin. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.) Top z bitą śmietaną, udekorować kandyzowaną skórką pomarańczową i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kandyzowana Skórka PomarańczowaKandyzowana Skórka Pomarańczowa
Bita śmietanaBita śmietana
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn