Czekoladowo-Pomarańczowe Biszkopty
Czekoladowo-pomarańczowe biszkopty to bezmleczne deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 200 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje 52 centów za porcję. Mieszanka skórki pomarańczowej, jajko, soda oczyszczona i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Z łyżeczką wynik 23%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Czekoladowo-Pomarańczowe Biszkopty, Czekoladowo-pomarańczowe biszkopty (Zapalniczka ), oraz Czekoladowe Toffi Biscotti.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj prześcieradło.
W średniej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Ubić jajko i białko, następnie wymieszać z migdałami i skórką pomarańczową. Wyrabiaj ciasto ręcznie, aż mieszanina utworzy gładką kulkę.
Rozwałkuj ciasto na kłodę o długości około 10 cali; umieść na przygotowanym arkuszu ciastek. Naciśnij w dół lub zwiń wałkiem do ciasta, aż dziennik ma szerokość 6 cali.
Piec 25 minut w nagrzanym piekarniku. Po upieczeniu ostudzić na stojaku. Ząbkowanym nożem pokroić w plasterki o średnicy 1 cala.
Miejsce plastry, wyciąć stronę w dół, z powrotem na blasze do pieczenia.
Zwróć je do piekarnika na dodatkowe 20 do 25 minut; obracając się w połowie pieczenia. Roztopić czekoladę na podwójnym kotle lub w kuchence mikrofalowej. Pozostaw czekoladę do ostygnięcia, ale nie utwardzaj przed zanurzeniem w niej jednej strony biszkoptu.
Umieść ciasteczka na stojakach z drutu, czekoladę do góry, aż ostygnie i wyschnie.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Caposaldo Chianti z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Caposaldo Chianti
Ruby red o aromacie i smaku czerwonych wiśni, gładkiej konsystencji, doskonałej strukturze i długim, eleganckim wykończeniu. Najlepiej z pizzą, makaronem z sosami pomidorowymi lub mięsnymi, mięsnymi grzybami, pieczonym kurczakiem lub grillowanym mięsem.Mieszanka: 75% Sangiovese, 10% Cabernet Sauvignon, 10% Merlot, 5% Malvasia