Czekoladowo-Pomarańczowe Biszkopty

Czekoladowo-Pomarańczowe Biszkopty
Czekoladowo-pomarańczowe biszkopty to bezmleczne deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 200 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje 52 centów za porcję. Mieszanka skórki pomarańczowej, jajko, soda oczyszczona i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Z łyżeczką wynik 23%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Czekoladowo-Pomarańczowe Biszkopty, Czekoladowo-pomarańczowe biszkopty (Zapalniczka ), oraz Czekoladowe Toffi Biscotti.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj prześcieradło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
W średniej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Ubić jajko i białko, następnie wymieszać z migdałami i skórką pomarańczową. Wyrabiaj ciasto ręcznie, aż mieszanina utworzy gładką kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Białka JajBiałka Jaj
MigdałyMigdały
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Rozwałkuj ciasto na kłodę o długości około 10 cali; umieść na przygotowanym arkuszu ciastek. Naciśnij w dół lub zwiń wałkiem do ciasta, aż dziennik ma szerokość 6 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
4
Piec 25 minut w nagrzanym piekarniku. Po upieczeniu ostudzić na stojaku. Ząbkowanym nożem pokroić w plasterki o średnicy 1 cala.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
PiekarnikPiekarnik
5
Miejsce plastry, wyciąć stronę w dół, z powrotem na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Zwróć je do piekarnika na dodatkowe 20 do 25 minut; obracając się w połowie pieczenia. Roztopić czekoladę na podwójnym kotle lub w kuchence mikrofalowej. Pozostaw czekoladę do ostygnięcia, ale nie utwardzaj przed zanurzeniem w niej jednej strony biszkoptu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
BiscottiBiscotti
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
MikrofalówkaMikrofalówka
PiekarnikPiekarnik
7
Umieść ciasteczka na stojakach z drutu, czekoladę do góry, aż ostygnie i wyschnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Pliki CookiePliki Cookie

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Caposaldo Chianti z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Caposaldo Chianti
Caposaldo Chianti
Ruby red o aromacie i smaku czerwonych wiśni, gładkiej konsystencji, doskonałej strukturze i długim, eleganckim wykończeniu. Najlepiej z pizzą, makaronem z sosami pomidorowymi lub mięsnymi, mięsnymi grzybami, pieczonym kurczakiem lub grillowanym mięsem.Mieszanka: 75% Sangiovese, 10% Cabernet Sauvignon, 10% Merlot, 5% Malvasia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Magazyn