Czekoladowo-Owsiany Granolan to śniadanie na 18 osób. Jedna porcja zawiera 531 kalorii , 15 g białka i 25 g tłuszczu . Za 84 centy za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga staromodnego owsa, kiełków pszenicy, jabłek i ziaren słonecznika. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 67% . Podobne przepisy to Granola z jabłkami i owsem , Granola z otrębami owsianymi Cracklin' i Granola z otrębami owsianymi Cracklin' .
Instrukcje
1
W dużej misce wymieszaj owies, kiełki pszenicy, płatki zbożowe i mąkę kukurydzianą. W małym rondlu na średnim ogniu podgrzej i mieszaj masło orzechowe i miód, aż będą gładkie i rzadkie, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukrecja Sznurkowa
Kiełki Pszenicy
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
Bezpestkowy Dżem Truskawkowy, Podzielony
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Wlać mieszaninę owsianą, mieszając, aby równomiernie się nią pokryła.
3
Przenieś na dwa 13-calowe. x 9 cali blachy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Udziec Jagnięcy Bez Kości
4
Piec w temperaturze 275° przez 60-70 minut lub do złotego koloru, mieszając co 15 minut. Ostudzić, mieszając od czasu do czasu. Wymieszaj jabłka, rodzynki, kawałki czekolady i ziarna słonecznika. Przechowywać w szczelnych pojemnikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Solone Pestki Słonecznika Opcjonalnie
Kolorowa Posypka, Siekane Orzechy Lub Płatki Kokosowe