Czekoladowo-Migdałowy Sachertorte
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Sachertorte czekoladowo-migdałowego. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 19g tłuszczu i w sumie 430 kalorii. Za 71 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Udaj się do sklepu i podnieś jajka, amaretto, przetwory morelowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co jest raczej złe. Spróbuj Czekoladowo-Migdałowy Sachertorte, Gluten Free Sacher Torte (Sachertorte) - Bogate Ciasto Czekoladowe, oraz Sachertorte dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W małej misce połącz morele i amaretto; odstawić na 15 minut. W dużej misce połącz mieszankę ciasta, wodę, olej, jajka i mieszankę moreli. Ubijaj na niskiej prędkości przez 30 sekund; ubijaj na średnim przez 2 minuty.
Wlać do dwóch natłuszczonych i posypanych mąką 9 cali. okrągłe formy do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 10 minut przed wyjęciem z patelni na ruszty, aby całkowicie ostygły.
Do nadzienia w małym rondelku podgrzej przetwory morelowe i amaretto na niskim poziomie, aż przetwory się stopią, od czasu do czasu mieszając; odstawić.
Do lukru w dużej misce posmaruj masło, cukier cukierniczy i kakao na lekką i puszystą masę.
Dodaj wodę i amaretto. Pokonaj na niskiej prędkości, aż się połączą. Ubijaj na średnim poziomie przez 1 minutę lub do momentu, aż lukier uzyska konsystencję.
Pokrój każde ciasto poziomo na dwie warstwy.
Ułóż dolną warstwę na talerzu do serwowania; posmaruj połową nadzienia. Na wierzch ułóż kolejną warstwę ciasta; posmaruj 2/3 szklanki lukru. Na wierzch z trzecią warstwą i pozostałym wypełnieniem. Na wierzch z pozostałą warstwą ciasta.
Mróz wierzch i boki ciasta z pozostałym lukrem. Delikatnie wciśnij migdały w boki. Wstaw do lodówki na kilka godzin przed pokrojeniem.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Cream Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na ciasto. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.