Czekoladowo-karmelowy drobiazg z malinami
Czekoladowo-karmelowy drobiazg z malinami może być tylko Szkocki przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Ten deser ma 559 kalorii, 10g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać soda oczyszczona, cukier, wanilia, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta czekoladowo-karmelowa z pijanymi malinami i kremem waniliowym Fraiche, Karmelowy Drobiazg Czekoladowy, oraz Karmelowy Drobiazg Czekoladowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło i mąka 9-calowa kwadratowa patelnia do pieczenia.
Grubo posiekać 3 uncje czekolady i umieścić w kuchence mikrofalowej bezpieczne miski.
Podgrzać w kuchence mikrofalowej na pełnej mocy (100%), mieszając co 30 sekund, aż do stopienia i wygładzenia, łącznie około 1 1/2 minuty.
W dużej misce, z mikserem na średniej prędkości, ubić 1/2 szklanki masła i cukru, aż puszyste.
Dodać jajka i wanilię i ubić, aż dobrze wymieszane. Wymieszać z roztopioną czekoladą.
W innej misce wymieszaj 1 1/2 szklanki mąki, sody oczyszczonej i soli.
Dodać mieszaninę mąki i mleka do mieszaniny masła, mieszać do połączenia, a następnie ubić, aż dobrze wymieszane. Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię i rozprowadzić poziom.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 350, aż ciasto zacznie ciągnąć się z boków patelni, 40 do 50 minut.
Niech ciasto ostygnie do temperatury pokojowej w patelni na stojaku, około 1 1/2 godziny.
Uruchom cienki nóż między ciasto i pan boki i odwrócić na pokładzie, aby zwolnić.
Ciasto pokroić w kostkę 1-do 1 1/2 cala.
Warstwa jedną trzecią kostek w dnie 3-do 3 1/2-quart miski drobiazg lub innej szklanej miski prostego boku.
1/4 szklanki likieru wymieszać równomiernie na cieście. Łyżka jednej trzeciej kremu z ciasta karmelowego na ciasto i rozprowadzić poziom. Powtórz, aby zrobić dwie kolejne warstwy ciasta, likieru i kremu do ciast, kończąc na kremie do ciast. Przykryć i schłodzić co najmniej 2 godziny lub do 1 dnia.
Drobno posiekać pozostałą 1 uncję czekolady lub zeskrobać na loki. Ułóż maliny na drobiazgu i posyp czekoladę równomiernie jagodami. Miarka na talerze deserowe służyć.