Czekoladowo-Espresso garnki de Crème
Czekoladowo-Espresso garnki de Crème może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.25 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 348 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz natychmiastowe espresso w proszku, półsłodką czekoladę, dodatki: bitą śmietanę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 34 minuty. Z łyżeczką wynik 22%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj Czekoladowo-Espresso garnki de Crème, Czekoladowe dzbanki do Espresso de Crème, oraz Garnki de Crème z czekoladą, Chile i Espresso dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 6 składników ubić na podwójnym kotle, dodać czekoladę. Doprowadzić wodę do wrzenia. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego; gotuj, ubijając stale, 24 minuty lub aż mieszanina osiągnie 160 (mieszanina będzie umiarkowanie zagęszczona).
Zdjąć z ognia. Łyżka czekolady do kubków demitasse, garnki czekolady, lub 4-lub 6-uncji ramekins. Przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny.
Dekorować, w razie potrzeby.
Uwaga: kubki Demitasse lub garnki czekoladowe dadzą mniejsze porcje niż ramekiny, co jest dobrym rozwiązaniem na tak bogaty deser.