Czekoladowo-Cynamonowy Budyń Chlebowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc daj czekoladowo-cynamonowy budyń chlebowy spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.02 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 337 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka jaj, szczypta mielonej gałki muszkatołowej, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Czekoladowy Cynamonowy Budyń Chlebowy, Czekoladowo-Cynamonowy Budyń Chlebowy, oraz Cynamon Bananowy Wafel Czekoladowy Budyń Chlebowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 5 1/2 uncji cukru i jaj w dużej misce, mieszając trzepaczką.
Podgrzać mleko na średnim ogniu w małym, ciężkim rondlu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować).
Zdjąć z ognia; dodać kakao i czekoladę, mieszając trzepaczką, aż kakao się rozpuści i czekolada się rozpuści. Stopniowo dodawaj gorącą mieszaninę mleka do mieszaniny cukru, stale mieszając trzepaczką. Wymieszaj ekstrakt z wanilii, cynamon i gałkę muszkatołową.
Dodaj chleb, podrzucając do herbu; odstawić mieszaninę na 30 minut, rzucając od czasu do czasu.
Łyżka mieszanki chleba do 8-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia pokrytego sprayem do gotowania; posypać 1 uncję cukru równomiernie na mieszaninie chleba.
Piec w temperaturze 350 przez 40 minut lub do zestawu.