Czekoladowe, pomarańczowe i migdałowe ciasto simnel

Czekoladowe, pomarańczowe i migdałowe ciasto simnel
Czekoladowe, pomarańczowe i migdałowe ciasto simnel wymaga z grubsza 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 861 kalorii, 11g białka, oraz 45 g tłuszczu na porcję. Na 1,87 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 12. 245 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz kakao, masło, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 35%. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowo-Migdałowe Z Pomarańczą, Ciasto pomarańczowo-migdałowe z polewą czekoladową, oraz Pascha ciasto czekoladowo-migdałowo-pomarańczowe.

Instrukcje

1
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Nasmaruj i ułóż podstawę i boki dwóch głębokich 23cm puszek na ciasto. Zagotować czajnik.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
3
Na małą patelnię włożyć masło i czekoladę i delikatnie podgrzać, mieszając, aż do całkowitego rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Wymieszaj mąkę, cukier, kakao i wodorowęglan sody ze szczyptą soli w największej misce do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
5
Jajka, maślankę, skórkę pomarańczową i sok ubić razem w dzbanku. Zeskrobać roztopioną mieszaninę czekolady i mieszaniny jaj do suchych składników, dodać 150 ml wrzącej wody i whizz krótko z elektryczną trzepaczką, aż ciasto ciasto jest grudka wolna. Podzielić na puszki i piec przez 45 minut, wymieniając puszki po 30 minutach, jeśli są na różnych półkach. Aby je przetestować, wciśnij szaszłyk i sprawdź, czy wychodzi czysty. Schłodzić ciasta w puszkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
6
W międzyczasie zrób marcepan.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarcepanMarcepan
7
W misce wymieszać cukry, zmielone migdały i kakao. Zrób studnię w środku, włóż jajko i żółtko i wymieszaj razem z nożem do sztućców przed ugniataniem rękami do gładkiej kulki. Owinąć w folię spożywczą i odstawić. Będzie przechowywać w lodówce przez 1 tydzień, jeśli z wyprzedzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Zrobić lukier: ubić mascarpone i masło razem, aż będzie gładka. Przesiej cukier puder, dodaj skórkę, a następnie ponownie ubijaj, aż połączysz.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
MascarponeMascarpone
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
9
Aby złożyć, podziel każde ciasto na pół poziomo. Kropka trochę lukier na talerzu i usiąść jedną z połówek ciasta na górze. Youll użyć około połowy lukier do kanapki ciasta razem rozprowadzić plated-up ciasto z niektórych lukier, a następnie powtórzyć kanapkę pozostałe ciasta na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
10
Umyj wierzch ciasta odrobiną więcej lukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
11
Rozwałkować marcepan, w razie potrzeby na kurzu z kakao, do szorstkiego koła o średnicy 27 cm. Używając puszki do ciast jak foremki do ciastek, Wytnij kółko z marcepanu, a następnie ostrożnie podnieś je na wierzch ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarcepanMarcepan
Owocowy Roll-upOwocowy Roll-up
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki O Smaku ArbuzaCukierki O Smaku Arbuza
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
12
Resztę marcepanu rozwałkuj na 11 małych kulek i przyklej je na wierzch, używając trochę więcej lukru lub wody jak klej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
MarcepanMarcepan
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
13
Pozostałą lukier rozłóż na zewnątrz ciasta, a następnie odkurz wierzch odrobiną kakao i cukru pudru.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Papier RyżowyPapier Ryżowy

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Ciasto w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Magazyn