Czekoladowe, pomarańczowe i migdałowe ciasto simnel

Czekoladowe, pomarańczowe i migdałowe ciasto simnel
Czekoladowe, pomarańczowe i migdałowe ciasto simnel wymaga z grubsza 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 861 kalorii, 11g białka, oraz 45 g tłuszczu na porcję. Na 1,87 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 12. 245 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz kakao, masło, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 35%. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowo-Migdałowe Z Pomarańczą, Ciasto pomarańczowo-migdałowe z polewą czekoladową, oraz Pascha ciasto czekoladowo-migdałowo-pomarańczowe.

Instrukcje

1
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Nasmaruj i ułóż podstawę i boki dwóch głębokich 23cm puszek na ciasto. Zagotować czajnik.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
3
Na małą patelnię włożyć masło i czekoladę i delikatnie podgrzać, mieszając, aż do całkowitego rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Wymieszaj mąkę, cukier, kakao i wodorowęglan sody ze szczyptą soli w największej misce do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
5
Jajka, maślankę, skórkę pomarańczową i sok ubić razem w dzbanku. Zeskrobać roztopioną mieszaninę czekolady i mieszaniny jaj do suchych składników, dodać 150 ml wrzącej wody i whizz krótko z elektryczną trzepaczką, aż ciasto ciasto jest grudka wolna. Podzielić na puszki i piec przez 45 minut, wymieniając puszki po 30 minutach, jeśli są na różnych półkach. Aby je przetestować, wciśnij szaszłyk i sprawdź, czy wychodzi czysty. Schłodzić ciasta w puszkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
6
W międzyczasie zrób marcepan.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarcepanMarcepan
7
W misce wymieszać cukry, zmielone migdały i kakao. Zrób studnię w środku, włóż jajko i żółtko i wymieszaj razem z nożem do sztućców przed ugniataniem rękami do gładkiej kulki. Owinąć w folię spożywczą i odstawić. Będzie przechowywać w lodówce przez 1 tydzień, jeśli z wyprzedzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miękkie Masło Do Wysmarowania ForemekMiękkie Masło Do Wysmarowania Foremek
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Papier RyżowyPapier Ryżowy
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
8
Zrobić lukier: ubić mascarpone i masło razem, aż będzie gładka. Przesiej cukier puder, dodaj skórkę, a następnie ponownie ubijaj, aż połączysz.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
MascarponeMascarpone
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
9
Aby złożyć, podziel każde ciasto na pół poziomo. Kropka trochę lukier na talerzu i usiąść jedną z połówek ciasta na górze. Youll użyć około połowy lukier do kanapki ciasta razem rozprowadzić plated-up ciasto z niektórych lukier, a następnie powtórzyć kanapkę pozostałe ciasta na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
10
Umyj wierzch ciasta odrobiną więcej lukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
11
Rozwałkować marcepan, w razie potrzeby na kurzu z kakao, do szorstkiego koła o średnicy 27 cm. Używając puszki do ciast jak foremki do ciastek, Wytnij kółko z marcepanu, a następnie ostrożnie podnieś je na wierzch ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarcepanMarcepan
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki O Smaku ArbuzaCukierki O Smaku Arbuza
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
12
Resztę marcepanu rozwałkuj na 11 małych kulek i przyklej je na wierzch, używając trochę więcej lukru lub wody jak klej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
MarcepanMarcepan
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
13
Pozostałą lukier rozłóż na zewnątrz ciasta, a następnie odkurz wierzch odrobiną kakao i cukru pudru.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Papier RyżowyPapier Ryżowy

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Ciasto w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Magazyn