Czekoladowe Natillas z kawowo-ziarnistą Granitą
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Natillas czekolady z ziaren kawy Granitan spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 389 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 14 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz granitę z ziaren kawy, ekstrakt z wanilii, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Granita Kawowa, Granita Kawowa, oraz Granita Kawowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Czekoladę wymieszać w górnej części podwójnego kotła ustawionego na gotującej się wodzie, aż stopi się i będzie gładka.
Wlać 3 szklanki pełnego mleka do ciężkiego średniego rondla. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać fasolę. Mleko zagotować na średnim ogniu.
Zdjąć z ognia; przykryć i niech strome 15 minut.
Żółtka i 1/4 szklanki mleka ubić w średniej misce do wymieszania. Przesiać skrobię kukurydzianą; ubijać, aż mieszanina zostanie wymieszana i gładka. Stopniowo ubijaj w ciepłej mieszance mlecznej. Powrót mieszaniny do tego samego rondla.
Mieszankę ubijać stale na średnim ogniu, aż krem się zagotuje, zgęstnieje i jest gładki, około 4 minut. Odrzuć waniliową fasolę.
Ubić w słodzonym mleku skondensowanym i wanilii, a następnie ubić w roztopionej czekoladzie.
Pudding przelać przez drobny sitko do 4-szklanki miarki. Budyń czekoladowy podzielić na 8 kieliszków lub szklanki deserowe (odstawić około 1/2 szklanki budyniu czekoladowego na każdą szklankę). Przykryć puddingi i przechowywać w lodówce na noc.
Top każdej porcji z miarką granita i służyć.