Czekoladowe Natillas z kawowo-ziarnistą Granitą

Czekoladowe Natillas z kawowo-ziarnistą Granitą
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Natillas czekolady z ziaren kawy Granitan spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 389 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 14 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz granitę z ziaren kawy, ekstrakt z wanilii, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Granita Kawowa, Granita Kawowa, oraz Granita Kawowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Czekoladę wymieszać w górnej części podwójnego kotła ustawionego na gotującej się wodzie, aż stopi się i będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
2
Zdjąć z wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Wlać 3 szklanki pełnego mleka do ciężkiego średniego rondla. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać fasolę. Mleko zagotować na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MlekoMleko
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Zdjąć z ognia; przykryć i niech strome 15 minut.
5
Żółtka i 1/4 szklanki mleka ubić w średniej misce do wymieszania. Przesiać skrobię kukurydzianą; ubijać, aż mieszanina zostanie wymieszana i gładka. Stopniowo ubijaj w ciepłej mieszance mlecznej. Powrót mieszaniny do tego samego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
żółtko Jajażółtko Jaja
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
6
Mieszankę ubijać stale na średnim ogniu, aż krem się zagotuje, zgęstnieje i jest gładki, około 4 minut. Odrzuć waniliową fasolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Ubić w słodzonym mleku skondensowanym i wanilii, a następnie ubić w roztopionej czekoladzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Skondensowane SłodzoneMleko Skondensowane Słodzone
CzekoladaCzekolada
WaniliaWanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Pudding przelać przez drobny sitko do 4-szklanki miarki. Budyń czekoladowy podzielić na 8 kieliszków lub szklanki deserowe (odstawić około 1/2 szklanki budyniu czekoladowego na każdą szklankę). Przykryć puddingi i przechowywać w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
SitoSito
9
Top każdej porcji z miarką granita i służyć.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn