Czekoladowe Napoleony z kremem Mascarpone i kompot wiśniowy

Czekoladowe Napoleony z kremem Mascarpone i kompot wiśniowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj czekoladowych Napoleonów z kremem Mascarpone i kompot wiśniowy. Ten przepis służy 6. Na 2,84 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 682 kalorie, 7G białka, oraz 42g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka cukru pudru, brandy o smaku wiśniowym, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Naleśniki z Mascarpone i czekoladą z kompot wiśniowy, Kompot Wiśniowy Z Mascarpone, oraz Suszony kompot wiśniowy z Kruchym pieczywem i Mascarpone dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść blachę do pieczenia, od dołu do góry, na powierzchni roboczej. Przykryć dolną stronę folią, schowane końce pod. Mark 15 x 9-calowy prostokąt na folii.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
2
Umieść czekoladę w górnej części podwójnego kotła ustawionego na ledwo gotującej się wodzie( nie pozwól, aby dno patelni dotykało wody); mieszaj, aż stopi się i będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
PatelniaPatelnia
3
Wlać na folię; rozprowadzić na prostokąt. Chill until just set but not hard, about 8 minutes.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Wytnij prostokąt czekoladowy wzdłuż na trzy paski o szerokości 3 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
5
Wytnij paski w poprzek na sześć kawałków o długości 2,5 cala. Chill 1 godzina. (Można dokonać 1 tydzień wcześniej. Przykryć; przechowywać w lodówce.)
1
Za pomocą miksera elektrycznego, pokonać pierwsze 4 składniki w średniej misce do mieszania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodać 1/2 szklanki śmietany; ubijać, aż uformują się miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
3
Dodać 1/2 szklanki śmietany; ubijać, aż będzie gęsta i sztywna. Przykryć; schłodzić co najmniej 1 godzinę i do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
4
Umieść 1 kawałek czekolady na każdym z 6 talerzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
5
Rozłóż 3 łyżki mascarpone na każdej. Wierzch z innym kawałkiem czekolady; rozłóż mascarpone. Wierzch z trzecim kawałkiem czekolady. (Może być wykonany 6 godzin wcześniej. Cover; chill.) Posypać cukrem pudrem. Łyżka kompot obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
MascarponeMascarpone
CzekoladaCzekolada
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn