Czekoladowe Lepkie Bułeczki
Chocolate Sticky Buns to chleb na 18 osób. Jedna porcja zawiera 314 kalorii , 5 g białka i 10 g tłuszczu . Za 50 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga aktywnych drożdży, mielonego cynamonu, mąki i masła. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 21% , to danie nie jest tak wybitne. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Sticky Buns z czekoladą i orzechami , Sticky Buns z karmelem i czekoladą i Sticky Buns z maszyną do chleba .
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Dodać mleko, masło, cukier, sól, jajko i 1-1/2 szklanki mąki. Ubijaj na średniej prędkości przez 2-3 minuty lub do uzyskania gładkości. Dosyp wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby powstało miękkie ciasto.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
W międzyczasie w rondlu wymieszaj brązowy cukier, masło, syrop kukurydziany i kakao. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1 minutę.
Wlać do dwóch natłuszczonych 9-calowych. okrągłe lub kwadratowe formy do pieczenia; posypać orzechami pekan. Odłożyć na bok.
Uderz ciasto w dół. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podzielić na pół.
Każdą porcję rozwałkuj na 12-calowy placek. x 10 cali prostokąt; posmarować roztopionym masłem.
Połącz cukier, kakao i cynamon; posypać prostokątami z dokładnością do 1/2 cala od krawędzi.
Zwinąć w stylu galaretki, zaczynając od krótszego boku; ścisnąć szew, aby uszczelnić.
Pokrój każdą bułkę na dziewięć plasterków; ułożyć, przekrojoną stroną do dołu, nad syropem i orzechami pekan. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość, około 40 minut.
Piec w temperaturze 375° przez 20-25 minut lub do momentu, aż dobrze się zarumieni. Studzimy przez 1 minutę, a następnie przekładamy na talerze.