Czekoladowe Kumkwatowe Sajgonki
Need a gluten free hor d ' oeuvre? Chocolate Kumquat sajgonki może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 358 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje 90 centów za porcję. Wiosna będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób naprawdę lubi to Wietnamskie danie. Mieszanka soli, ciężka śmietana ubijająca, jajko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 22%. Podobne przepisy to Czekoladowe Kumkwatowe Sajgonki, Wiosenna Pizza Kumquat ze szparagami i karczochami, oraz Bananan i mango sajgonki z Ganache kokosowo-czekoladowym.
Instrukcje
Kromki kumkwatu i ich soki umieścić w małym rondlu, dodać śmietanę i sól, i ogrzać na średnim ogniu tylko do momentu, aż wokół krawędzi patelni utworzą się bąbelki.
Włożyć czekoladę do miski robota kuchennego i zalać gorącym kremem kumkwatowym.
Odstawić na 2 minuty, a następnie przetworzyć, aż mieszanina stanie się gładka i błyszcząca.
Dodać żółtko, Grand Marnier i masło i proces połączyć.
Line an 8 1/2 x 4 1/2-calowy bochenek patelni z folią.
Wlać mieszaninę czekolady na patelnię i przenieść do zamrażarki. Zamrożone, odkryte, aż do całkowitego twardości.
Odkręć tabliczkę czekolady i odkręć plastikową folię.
Wytnij pręt wzdłuż na pół, a następnie pokrój każdą połowę w poprzek na plasterki 1/2 cala. Powinieneś mieć 36 tabliczek czekolady.
Lekko posmaruj całą powierzchnię sajgonki odrobiną ubitego jajka. Obróć Opakowanie Tak, aby zobaczyć diament,i połóż tabliczkę czekolady na końcu najbliżej ciebie, tak aby końce paska spotkały się z krawędziami opakowania, tworząc trójkąt. Weź róg opakowania najbliżej Ciebie i owinąć go wokół czekolady, a następnie zwijać czekoladę z dala od Ciebie jeden pełny obrót. Szczelnie złóż boki w kierunku środka, a następnie kontynuuj zwijanie do końca owijki, upewniając się, że koniec jest szczelnie zamknięty. Ustawić na blasze do pieczenia. Powtórz z pozostałymi opakowaniami i czekoladą. Sajgonki zamrozić na co najmniej 10 minut lub do 2 dni; wyjąć je tylko wtedy, gdy będziesz gotowy do usmażenia.
Napełnij rondel olejem na głębokość 2 cali i podgrzej do 177°. gdy olej jest gotowy (mała szczypta mąki skwierczy), dodaj kilka sajgonek, uważając, aby nie tłoczyć patelni i gotuj, okazjonalnie obracając i dostosowując ciepło w razie potrzeby, aby utrzymać350, aż do złotego brązu, około 4 minut.
Odcedzić na ręcznikach papierowych i gotować Pozostałe rolki.
Z The Sweet Spot: desery inspirowane Azjatkami pichet Ong i Genevieve Ko, Copyright (C) 200
Published by William Morrow, an imprint of Harper