Czekoladowe karmelowe jabłka z posypką
Czekoladowe karmelowe jabłka z posypką mogą być właśnie deserem, którego szukasz. Na 3,36 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 754 kalorie, 6G białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką jabłka, posypkę, rozpakowane karmelki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Halloween. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Spróbuj Solony Karmel, ciemna czekolada i brązowe masło kruche batoniki z posypką, Jabłka Czekoladowe Karmelowe, oraz Jabłka Czekoladowe Karmelowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłucz i osusz 5 jabłek (preferujemy odmiany Granny Smith i Fuji, od 6 do 8 uncji. każdy). Włóż patyczek craft lub popsicle do połowy końca łodygi każdego jabłka. Wyłóż blachę do pieczenia zwykłym papierem do pieczenia lub papierem woskowym, który został obficie pokryty masłem.
W misce ustawionej na patelni gotującej się wody, połączyć 14 uncji (około 50 sztuk) rozpakowane miękkie karmelki (takie jak Kraft) i 2 łyżki wody. Często mieszaj, aż stopi się i będzie gładka.
Trzymając patyczek, zanurz każde jabłko po kolei w karmelu około trzech czwartych drogi. Obracaj, aby równomiernie pokryć.
Przytrzymaj łodygę i użyj noża, aby zeskrobać nadmiar karmelu z dna jabłka z powrotem do miski.
Umieść jabłka na pergaminie lub papierze woskowanym z masłem i przechowuj w lodówce, aż karmel będzie jędrny, około 5 minut.
Powrót patelni wody do wrzenia; usunąć z ognia.
Umieścić 10 uncji półsłodkie lub słodko-gorzka czekolada w innej misce i ustawić na patelni. Często mieszaj, aż czekolada się rozpuści i będzie gładka.
Zanurz dolną połowę każdego jabłka w czekoladzie, obracając się, aby równomiernie pokryć. Trzymaj łodygę z boku i użyj noża, aby zeskrobać nadmiar czekolady z dna jabłka i z powrotem do miski.
Umieść każde powlekane jabłko na pergaminie lub papierze woskowanym z masłem i przechowuj w lodówce, aż czekolada lekko się ustawi, około 10 minut.
Umieścić około 1 szklanki posypki (wybór koloru) na talerzu.
Posypać dolną trzecią część każdego jabłka. Przechowywać w lodówce, aż czekolada jest firma, o 15 protokół.