Czekoladowe Jedwabne Ciasto Orzechowe
Czekoladowe jedwabne ciasto orzechowe może być tylko Southern przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 530 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje 96 centów za porcję. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka półsłodkich chipsów czekoladowych, śmietana do ubijania, cukier granulowany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Czekoladowe Jedwabne Ciasto Orzechowe, Domowe Francuskie Ciasto Jedwabne (Od Podstaw), oraz Mini Chocolate Pecan Pie Sernik dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 350 stopni F.
Umieścić pie crust w 9-calowy szklany talerz pie zgodnie z kierunkiem na polu dla jednego ciasto wypełnione skorupą.
W małej misce, ubić jajka z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane.
Dodać cukier granulowany, syrop kukurydziany, masło i sól; pokonać 1 minutę. Wymieszać z orzechami pekan.
Wlać do wyłożonej skórką płyty ciasta. Przykryj Brzeg skorupy paskami folii o szerokości od 2 do 3 cali, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu; usuń folię podczas ostatnich 15 minut czasu pieczenia.
Piec 40 do 55 minut lub do środka ciasta jest dmuchany i złoty kolor. Chłodny 1 godzina.
Tymczasem w blenderze lub robocie kuchennym umieść składniki do nadzienia czekoladowego. Przykryć; zmiksować około 1 minuty lub do uzyskania gładkiej konsystencji. Przechowywać w lodówce, aż mieszanina jest lekko zagęszczony, ale nie Zestaw, o 1 godzinę 30 minut.
Delikatnie wymieszać nadzienie czekoladowe; wlać schłodzone nadzienie orzechowe w skorupce. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę lub do firmy przed podaniem.
Tuż przed podaniem, w małej misce, ubij śmietanę do ubijania, cukier puder i 1/4 łyżeczki wanilii mikserem na dużej prędkości, aż utworzą się sztywne szczyty. Łyżką lub rurą bitą śmietaną na nadzieniu.
Dekoruj czekoladowymi lokami. Przykryć i schłodzić pozostałe ciasto.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling]()
Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling
Sok Domaine Leseurre ' s Riesling jest fermentowany w 100% w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Podczas gdy na drożdżach wino jest mieszane ręcznie (bâtonnage sur lies) raz w miesiącu, przez 11 miesięcy. Proces ten rozwija dodatkową złożoność smaków i aromatów. Ten suchy Riesling ma zapachy kwiatów cytrusowych i skórki cytrynowej, warstwowe na podniebieniu z nutami gruszki. Ten riesling dobrze komponuje się z amandyną pstrągową, surowymi ostrygami i jest uroczym aperitifem.