Czekoladowe irlandzkie ciasto bombowe
Przepis na Irish Car Bomb Cake (Czekoladowe Irlandzkie Ciasto Bombowe) zaspokoi Twój apetyt na europejskie przysmaki w około 1 godzinę i 30 minut . Za 1,71 dolara za porcję ten przepis pokrywa 9% Twojego dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 10 osób. Jedna porcja zawiera 635 kalorii , 9 g białka i 31 g tłuszczu . Świetnie sprawdza się jako deser. Ten przepis z Allrecipes ma 382 fanów. Udaj się do sklepu i kup kakao w proszku, mieszankę do ciasta czekoladowego bez budyniu, jajko i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu z okazji dnia św. Patryka . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 33% , co nie jest zbyt super. Podobne przepisy to Xocai Irish Cream z Xocai Healthy Dark Chocolate Nuggets , Bailey's Irish Cream Crepes With Creme i Beef Pot Pies z Irish Cheddar Crust .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Nasmaruj tłuszczem 10-calową foremkę do pieczenia (np. Bundt®) i posyp jej wnętrze niesłodzonym kakao w proszku.
Ubij w misce serek śmietankowy, cukier puder, 1 jajko i likier Irish Cream, aż masa będzie gładka i kremowa. Odstaw.
W osobnej misce ubij mieszankę do ciasta czekoladowego, mieszankę do budyniu czekoladowego, 3 jajka i olej roślinny, aż ciasto będzie gęste i gładkie. Powoli wlej do ciasta irlandzkie piwo stout.
Nałóż 1/3 ciasta do przygotowanej formy; na wierzch nałóż krem irlandzki. Nałóż resztę ciasta na nadzienie.
Piecz w nagrzanym piekarniku, aż patyczek wbity w ciasto będzie suchy, około 40–50 minut.
Oddziel brzegi ciasta od formy cienką szpatułką; pozostaw ciasto w formie na 15 minut. Odwróć formę na kratkę, aby wyjąć ciasto i pozostaw do całkowitego ostygnięcia na kratce.
Podczas gdy ciasto stygnie, rozpuść masło w rondlu na średnim ogniu i wmieszaj biały cukier oraz irlandzką whisky. Doprowadź do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier, zmniejsz ogień do minimum i gotuj na wolnym ogniu, aż masa zgęstnieje, około 10 minut.
Przełóż ciasto na talerz. Kilkakrotnie posmaruj obficie glazurą whisky ostudzone ciasto i pozwól jej wsiąknąć w ciasto.