Czekoladowe irlandzkie ciasto bombowe

Czekoladowe irlandzkie ciasto bombowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu europejskich przepisów, więc wypróbuj Chocolate Irish Car Bomb Cake. Ten przepis jest dla 10 osób. Jedna porcja zawiera 635 kalorii , 9 g białka i 31 g tłuszczu . Za 1,71 dolara za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis polubiło 484 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką mieszankę do ciasta czekoladowego bez budyniu, cukier puder, mieszankę do budyniu czekoladowego i kilka innych składników, możesz go zrobić. Kilka osób naprawdę polubiło ten deser. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut . Jest idealny na dzień św. Patryka . Jest on sponsorowany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 33% . Ta ocena jest raczej słaba. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Xocai Irish Cream ze zdrowymi kawałkami gorzkiej czekolady Xocai , Bailey's Irish Cream Crepes With Creme i Beef Pot Pies with Irish Cheddar Crust .

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2
Nasmaruj tłuszczem 10-calową foremkę do pieczenia (np. Bundt®) i posyp jej wnętrze niesłodzonym kakao w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Niesłodzone Kakao W ProszkuNiesłodzone Kakao W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Ubij w misce serek śmietankowy, cukier puder, 1 jajko i likier Irish Cream, aż masa będzie gładka i kremowa. Odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
Likier śmietankowyLikier śmietankowy
1-1/2 Szklanki Czerwonych I Zielonych Kandyzowanych Wiśni1-1/2 Szklanki Czerwonych I Zielonych Kandyzowanych Wiśni
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
W osobnej misce ubij mieszankę do ciasta czekoladowego, mieszankę do budyniu czekoladowego, 3 jajka i olej roślinny, aż ciasto będzie gęste i gładkie. Powoli wlej do ciasta irlandzkie piwo stout.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Uncje Półsłodkiej Czekolady BAKER'S3 Uncje Półsłodkiej Czekolady BAKER'S
Kartonowe Kółko Z CiastemKartonowe Kółko Z Ciastem
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
StoutStout
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Nałóż 1/3 ciasta do przygotowanej formy; na wierzch nałóż krem irlandzki. Nałóż resztę ciasta na nadzienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Irish CreamIrish Cream
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Piecz w nagrzanym piekarniku, aż patyczek wbity w ciasto będzie suchy, około 40–50 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
7
Oddziel brzegi ciasta od formy cienką szpatułką; pozostaw ciasto w formie na 15 minut. Odwróć formę na kratkę, aby wyjąć ciasto i pozostaw do całkowitego ostygnięcia na kratce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Podczas gdy ciasto stygnie, rozpuść masło w rondlu na średnim ogniu i wmieszaj biały cukier oraz irlandzką whisky. Doprowadź do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier, zmniejsz ogień do minimum i gotuj na wolnym ogniu, aż masa zgęstnieje, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Irlandzka WhiskeyIrlandzka Whiskey
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
9
Przełóż ciasto na talerz. Kilkakrotnie posmaruj obficie glazurą whisky ostudzone ciasto i pozwól jej wsiąknąć w ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
WhiskeyWhiskey
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Magazyn