Czekoladowe Gateau
Czekolada Gateau może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Jedna porcja zawiera 293 kalorie, 5G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz vanillan ekstrakt, margaryna, substytut jaj, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 20%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Gâteau de Chocolate, Czekoladowy Orzech Laskowy Gateau, oraz Deep Chocolate Gateau dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokryć 6-calową patelnię springform sprayem do gotowania; dno garnka wyłożyć papierem do pergaminu. Pokryć papier pergaminowy sprayem do gotowania; odstawić patelnię na bok.
Połącz czekoladę i margarynę w małym rondlu; gotuj na małym ogniu, stale mieszając, aż czekolada i margaryna stopią się.
Zdjąć z ognia; lekko ostudzić.
Połącz substytut jajka i kolejne 3 składniki, dobrze mieszając.
Dodaj mieszankę substytutów jaj do mieszaniny czekolady, dobrze mieszając trzepaczką. Wymieszać z mąką.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni. (
Mieszanina cienko pokryje patelnię.)
Piec w temperaturze 325 przez 20 minut. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 10 minut.
Wyjmij ciasto z patelni; Odklej papier do pergaminu i pozostaw ciasto do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu.
W małym rondelku połączyć cukier puder, kakao i skrobię kukurydzianą; stopniowo mieszać z mlekiem. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia; wymieszać wanilią. Przykryć i dokładnie schłodzić.
Ciasto pokroić na ćwiartki, tworząc 4 kliny. Ułóż 2 kliny, aby utworzyć warstwowy klin; powtórz z pozostałymi 2 klinami. W razie potrzeby udekoruj malinami i miętą.