Czekoladowe garnki Jaffa
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe przepisy do twojego pudełka z przepisami, czekoladowe dzbanki mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 433 kalorie. Ten przepis służy 12. Jeśli masz czekoladę, cukier, wanilię i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 75 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Garnki czekoladowe de Créme z białą czekoladą bita śmietana, Babeczki Jaffa, oraz Samosmarujący budyń Jaffa.
Instrukcje
Aby zrobić galaretkę z Klementyny, na dużą patelnię włóż cukier, wanilię, laskę cynamonu, sok z Klementyny i 100 ml wody i delikatnie gotuj na wolnym ogniu. W międzyczasie obrać Klementynki i usunąć wszystkie błonę komórkową i zewnętrzną.
Rozbite segmenty przekładamy do miski i zalewamy syropem cukrowym. Przykryć folią spożywczą i pozostawić do maceracji przez co najmniej 30 minut.
W międzyczasie tort Madera pokroić w plasterki o grubości 2 cm, przycinając i odrzucając ciemne krawędzie. Podziel plastry między 12 szklanek i wciśnij równą warstwę. Liście żelatyny moczyć w zimnej wodzie.
Klementynki odsączyć, wlewając płyn do małego rondla. Wyrzucić laskę wanilii i cynamonu. Podziel klementynki między szklankami w równej warstwie. Delikatnie ogrzać płyn. Gdy już się ogrzeje, wyciśnij żelatynę, aby usunąć nadmiar wody i wymieszaj z ciepłą cieczą, aż do całkowitego rozpuszczenia.
Wlać warstwę galaretki na klementynki.
Przenieść garnki do lodówki i pozostawić na co najmniej 3 godziny.
Aby warstwa czekolady, podgrzać Krem Do tuż poniżej wrzenia.
Zdjąć z ognia, dodać czekoladę i mieszać, aż stopi się i będzie gładka.
Dodać likier i masło i wymieszać do całkowitego połączenia.
Wlać do dzbanka i pozostawić do ostygnięcia na 15-20 min.
Zalać galaretką i wstawić z powrotem do lodówki na kilka godzin, aby ustawić.