Czekoladowe fondanty orzechowe
Jeśli masz w pobliżu 40 minut do spędzenia w kuchni, czekoladowe fondanty orzechowe mogą być znakomitym lacto ovo vegetarian przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.76 za porcję. Ta przystawka ma 778 kalorii, 11g białka, oraz 62 g tłuszczu na porcję. Mieszanka masła, mąki, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 69 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Fondanty Do Espresso I Czekolady, Fondanty Czekoladowe Bez Mąki, oraz Niezawodne kremówki czekoladowe i kawowe.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 220C / wentylator 200C / Gaz
Masło 2 pojedyncze miseczki budyniowe (pojemność około 200 ml), następnie obficie odpylić proszkiem kakaowym. Roztopić czekoladę z masłem w misce nad gotującą się wodą lub w kuchence mikrofalowej i mieszać do uzyskania gładkiej masy. Stopniowo mieszaj jajko, następnie mąkę, orzechy, cukier i szczyptę soli i delikatnie ubijaj, aż wszystko się połączy, ale nadal cieknie.
Podzielić mieszaninę między miseczki budyniu. Można je teraz schłodzić nawet na jeden dzień.
Piec przez 15 minut (lub 18 minut, jeśli schłodzone). Wyłożyć na małe talerze i podawać z lodami. Kremówki należy gotować na zewnątrz i stopić w środku.