Czekoladowe fondanty orzechowe

Czekoladowe fondanty orzechowe
Jeśli masz w pobliżu 40 minut do spędzenia w kuchni, czekoladowe fondanty orzechowe mogą być znakomitym lacto ovo vegetarian przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.76 za porcję. Ta przystawka ma 778 kalorii, 11g białka, oraz 62 g tłuszczu na porcję. Mieszanka masła, mąki, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 69 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Fondanty Do Espresso I Czekolady, Fondanty Czekoladowe Bez Mąki, oraz Niezawodne kremówki czekoladowe i kawowe.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzewany do 220C / wentylator 200C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
2
Masło 2 pojedyncze miseczki budyniowe (pojemność około 200 ml), następnie obficie odpylić proszkiem kakaowym. Roztopić czekoladę z masłem w misce nad gotującą się wodą lub w kuchence mikrofalowej i mieszać do uzyskania gładkiej masy. Stopniowo mieszaj jajko, następnie mąkę, orzechy, cukier i szczyptę soli i delikatnie ubijaj, aż wszystko się połączy, ale nadal cieknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier OrzechowyLikier Orzechowy
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Podzielić mieszaninę między miseczki budyniu. Można je teraz schłodzić nawet na jeden dzień.
4
Piec przez 15 minut (lub 18 minut, jeśli schłodzone). Wyłożyć na małe talerze i podawać z lodami. Kremówki należy gotować na zewnątrz i stopić w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia11
Magazyn