Czekoladowe Espresso Orkiszowe Ciasto
Czekoladowe Espresso orkiszowe ciasto jest Wegetariańskie deser. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 527 kalorii. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Mieszanka wrzącej gorącej wody, soli, brązowego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto Orkiszowe Czekoladowe, Espresso-ciasto czekoladowe z białą czekoladą-lukier Mascarpone, oraz Ciasto Czekoladowe Espresso.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. masło springform pan, a następnie lekko odkurzyć proszkiem kakaowym, wybijając nadmiar.
Wymieszać razem wrzątek, espresso w proszku, wanilię i sodę oczyszczoną w misce, następnie dodać daktyle, lekko tłucząc widelcem i stromo, aż ciecz ostygnie do temperatury pokojowej, około 10 minut.
Mąkę orkiszową, kakao w proszku, proszek do pieczenia i sól ubić w innej misce. Ubij masło i brązowy cukier mikserem elektrycznym ze średnią prędkością do bladego i puszystego.
Dodawać jajka po 1 na raz, ubijając aż do połączenia. Beat w mieszance daty (ciasto będzie wyglądać zsiadłe), a następnie zmniejszyć prędkość do niskiej i dodać mieszaninę mąki, mieszanie aż tylko połączone.
Łyżka ciasto do springform pan, wygładzanie góry, i piec, aż Drewniany pick lub szaszłyk włożony do środka wychodzi czysty, o 50 minut do 1 godziny. Fajne ciasto na patelni na stojaku 5 minut, a następnie usunąć stronę patelni i fajne ciasto na stojaku.
Ciasto podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.