Czekoladowe Coupe z musem kakaowym

Czekoladowe Coupe z musem kakaowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc spróbuj czekoladowego Coupe z musem kakaowym. Ten przepis służy 1. Jedna porcja zawiera 7319 kalorii, 125g białka, oraz 535g tłuszczu. Na 16,06 zł za porcję, ten przepis okładki 85% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ciężką śmietanę, mleko, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mleczną czekoladę, możesz podążać za tym daniem głównym z S ' Amore Milk Chocolate Mousse filled Chocolate Cups with Marshmallow Frosting jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Joanne Chang ' s Lemon-Ginger Mousse Coupe, Polewy kakaowe z musem czekoladowym i malinami, oraz Gorący Mus Kakaowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce, posypać żelatynę nad wodą i odstawić, aż zmięknie. W średnim rondlu, doprowadzić mleko i śmietanę na wolnym ogniu. W średniej żaroodpornej misce ubić żółtka z cukrem. Stopniowo ubijać gorący płyn do żółtek, następnie wlać mieszaninę do rondla i ubijać na małym ogniu, aż zgęstnieje, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
żelatynażelatyna
KremKrem
CukierCukier
WodaWoda
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Zdjąć z ognia i ubić zmiękczoną żelatynę. Wymieszaj obie czekoladki, aż się stopią.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Przenieść krem do miski, naciśnij plastikową folię bezpośrednio na powierzchnię i przechowywać w lodówce do ostygnięcia, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
W misce stojącego miksera elektrycznego wyposażonego w trzepaczkę ubić żółtka z 1/4 szklanki cukru ze średnią prędkością, aż staną się gęste i blade, około 3 minut. Zeskrobać mieszaninę do dużej miski. Wytrzyj miskę i ubijaj. Ubij białka z sokiem z cytryny na średniej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo ubić w pozostałej 1/4 szklanki cukru, aż błyszczący. Złóż ubite białka na żółtka. Przesiej kakao na jajka i złóż, aż nie pozostaną żadne smugi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Białka JajBiałka Jaj
żółtko Jajażółtko Jaja
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Rozłóż ciasto w pergaminu pokryte 12-przez-15-calowy obręczy blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Piec w środku piekarnika przez około 30 minut, aż ciasto będzie sprężyste i ugotowane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Ostudzić całkowicie na stojaku. Używając 2 2/3-calowego okrągłego noża do ciastek, wytłocz 16 naboi. Odwróć patelnię do pieczenia na powierzchnię roboczą i usuń herbatniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
HerbatnikiHerbatniki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
W małej misce, posypać żelatynę nad wodą i odstawić, aż zmięknie. W średnim rondlu przynieś mleko i 2/3 szklanki ciężkiej śmietany na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem CiężkiKrem Ciężki
żelatynażelatyna
WodaWoda
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
Wlać płyn do blendera, dodać stalówki kakao i odstawić na 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stalówki KakaoweStalówki Kakaowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
11
Przecedzić mieszaninę i przecedzić do rondla; doprowadzić do duszenia. W średniej żaroodpornej misce ubić żółtka z cukrem. Stopniowo ubijaj w płynie kakaowym. Powrót mieszaninę do rondla i gotować na małym ogniu, stale ubijając, aż zgęstnieje, o 4 protokół. Z ognia, ubij żelatynę, aż się stopi.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
żelatynażelatyna
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
12
Wlać mieszaninę do czystej miski i przechowywać w lodówce do ostygnięcia, o 2 godziny. Pozostałą 1 szklankę śmietany ubijamy do miękkich szczytów i składamy na schłodzoną masę kakaową. Przechowywać w lodówce do firmy, o 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem CiężkiKrem Ciężki
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
13
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
W robocie kuchennym, pulse mąki z 3/4 szklanki orzechów laskowych, aż orzechy są drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
15
Dodać cukier i sól i pulse połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
SólSól
16
Dodać masło i proces aż włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
17
Dodać pozostałe 1/2 szklanki orzechów laskowych i pulse grubo posiekać. Naciśnij mieszaninę w małe grudki na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia i zamrozić tylko do firmy, 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
18
Piec w piekarniku przez około 30 minut, aż będzie złoty i pachnący.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
19
Pozostaw do całkowitego ostygnięcia, a następnie podziel na mniejsze grudki.
20
Posypać 2 łyżki pokruszonych orzechów laskowych w każdej z 8 szerokich szklanek. Na wierzchu 2 zaokrąglone łyżki musu kakaowego, 1 czekoladowy herbatnik, 2 zaokrąglone łyżki kremu czekoladowego i 2 kolejne łyżki kruszonki orzechowej. Powtórz proces z pozostałym musem, herbatnikami, śmietaną i kruszonką z orzechów laskowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
HerbatnikiHerbatniki
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
KremKrem
21
Serwuj od razu.

Składniki

57papryka habanerosłodko-gorzka czekolada, drobno posiekanasłodko-gorzka czekolada, drobno posiekana1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwestalówki kakaowe, dostępne w sklepach specjalistycznych-spożywczychstalówki kakaowe, dostępne w sklepach specjalistycznych-spożywczych3largesOpcjonalnie lody waniliowe o obniżonej zawartości tłuszczuOpcjonalnie lody waniliowe o obniżonej zawartości tłuszczu4largesżółtka jajżółtka jaj5largesżółtka jajżółtka jaj1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna1warzywo (np. szpinak)niesmakowana żelatyna w proszkuniesmakowana żelatyna w proszku1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoniesmakowana żelatyna w proszkuniesmakowana żelatyna w proszku1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses170papryka habanero1/4 szklanki (około prażonych orzechów laskowych1/4 szklanki (około prażonych orzechów laskowych791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)3941 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier113papryka habaneroczekolada mleczna, drobno posiekanaczekolada mleczna, drobno posiekana1warzywo (np. szpinak)plus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwez migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi3Spód: okruszki z herbatników grahamz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi1stickmasło niesolonemasło niesolone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniesłodzone kakao w proszkuniesłodzone kakao w proszku1porcja startego parmezanupasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje1
Ocena Zdrowia91
Magazyn