Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc spróbuj czekoladowego Coupe z musem kakaowym. Ten przepis służy 1. Jedna porcja zawiera 7319 kalorii, 125g białka, oraz 535g tłuszczu. Na 16,06 zł za porcję, ten przepis okładki 85% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ciężką śmietanę, mleko, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mleczną czekoladę, możesz podążać za tym daniem głównym z S ' Amore Milk Chocolate Mousse filled Chocolate Cups with Marshmallow Frosting jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Joanne Chang ' s Lemon-Ginger Mousse Coupe, Polewy kakaowe z musem czekoladowym i malinami, oraz Gorący Mus Kakaowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W małej misce, posypać żelatynę nad wodą i odstawić, aż zmięknie. W średnim rondlu, doprowadzić mleko i śmietanę na wolnym ogniu. W średniej żaroodpornej misce ubić żółtka z cukrem. Stopniowo ubijać gorący płyn do żółtek, następnie wlać mieszaninę do rondla i ubijać na małym ogniu, aż zgęstnieje, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
żelatyna
Krem
Cukier
Woda
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Zdjąć z ognia i ubić zmiękczoną żelatynę. Wymieszaj obie czekoladki, aż się stopią.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
3
Przenieść krem do miski, naciśnij plastikową folię bezpośrednio na powierzchnię i przechowywać w lodówce do ostygnięcia, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
W misce stojącego miksera elektrycznego wyposażonego w trzepaczkę ubić żółtka z 1/4 szklanki cukru ze średnią prędkością, aż staną się gęste i blade, około 3 minut. Zeskrobać mieszaninę do dużej miski. Wytrzyj miskę i ubijaj. Ubij białka z sokiem z cytryny na średniej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo ubić w pozostałej 1/4 szklanki cukru, aż błyszczący. Złóż ubite białka na żółtka. Przesiej kakao na jajka i złóż, aż nie pozostaną żadne smugi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Białka Jaj
żółtko Jaja
Kakao W Proszku
Cukier
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Miska Do Mieszania
Trzepaczka
6
Rozłóż ciasto w pergaminu pokryte 12-przez-15-calowy obręczy blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Arbolowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
7
Piec w środku piekarnika przez około 30 minut, aż ciasto będzie sprężyste i ugotowane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
8
Ostudzić całkowicie na stojaku. Używając 2 2/3-calowego okrągłego noża do ciastek, wytłocz 16 naboi. Odwróć patelnię do pieczenia na powierzchnię roboczą i usuń herbatniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Herbatniki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
9
W małej misce, posypać żelatynę nad wodą i odstawić, aż zmięknie. W średnim rondlu przynieś mleko i 2/3 szklanki ciężkiej śmietany na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Ciężki
żelatyna
Woda
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
Wlać płyn do blendera, dodać stalówki kakao i odstawić na 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stalówki Kakaowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
11
Przecedzić mieszaninę i przecedzić do rondla; doprowadzić do duszenia. W średniej żaroodpornej misce ubić żółtka z cukrem. Stopniowo ubijaj w płynie kakaowym. Powrót mieszaninę do rondla i gotować na małym ogniu, stale ubijając, aż zgęstnieje, o 4 protokół. Z ognia, ubij żelatynę, aż się stopi.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
żelatyna
Kakao W Proszku
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Patelnia Z Sosem
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
12
Wlać mieszaninę do czystej miski i przechowywać w lodówce do ostygnięcia, o 2 godziny. Pozostałą 1 szklankę śmietany ubijamy do miękkich szczytów i składamy na schłodzoną masę kakaową. Przechowywać w lodówce do firmy, o 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Ciężki
Kakao W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
13
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
14
W robocie kuchennym, pulse mąki z 3/4 szklanki orzechów laskowych, aż orzechy są drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy Laskowe
Mąka Uniwersalna
Orzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
15
Dodać cukier i sól i pulse połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Sól
16
Dodać masło i proces aż włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
17
Dodać pozostałe 1/2 szklanki orzechów laskowych i pulse grubo posiekać. Naciśnij mieszaninę w małe grudki na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia i zamrozić tylko do firmy, 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy Laskowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
18
Piec w piekarniku przez około 30 minut, aż będzie złoty i pachnący.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
19
Pozostaw do całkowitego ostygnięcia, a następnie podziel na mniejsze grudki.
20
Posypać 2 łyżki pokruszonych orzechów laskowych w każdej z 8 szerokich szklanek. Na wierzchu 2 zaokrąglone łyżki musu kakaowego, 1 czekoladowy herbatnik, 2 zaokrąglone łyżki kremu czekoladowego i 2 kolejne łyżki kruszonki orzechowej. Powtórz proces z pozostałym musem, herbatnikami, śmietaną i kruszonką z orzechów laskowych.