Czekoladowe Cornpone z gorącym meksykańskim sosem czekoladowym

Czekoladowe Cornpone z gorącym meksykańskim sosem czekoladowym
Przepis na czekoladowe Cornpone z gorącym meksykańskim sosem czekoladowym zaspokoi Twoje południowe pragnienie w około 1 godzinę i 10 minut. Za 3,01 dolara za porcję otrzymasz chleb na 6 porcji. Jedna porcja zawiera 1120 kalorii, 19 g białka i 76 g tłuszczu. Ten przepis z Foodnetwork wymaga ekstraktu waniliowego, proszku do pieczenia, cukru i cukru. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 48% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także: Meksykańska gorąca czekolada z ostrymi przyprawami i lodami posypana chili w proszku, Czekoladowo-pomarańczowa bomba Alaska z sosem z gorącej czekolady oraz Budynie czekoladowo-migdałowe z mocnym sosem z gorącej czekolady.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. Posmaruj masłem 9-calową okrągłą foremkę do ciasta i wyłóż dno dyskiem pergaminowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Czekoladę włóż do podwójnego bojlera nad gotującą się wodą i mieszaj, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
3
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
4
W dużej misce wymieszaj mąkę, mąkę kukurydzianą, cukier, chili w proszku, proszek do pieczenia i sól. Dodajemy jajka i maślankę, a następnie dodajemy roztopioną czekoladę. Ciasto wlać do przygotowanej formy i piec przez 18 do 20 minut. Studzimy na patelni na kratce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Gdy chleb ostygnie, podziel go na 1-calowe kawałki i rozłóż na dnie 2-litrowego naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
6
W dużej misce wymieszaj cukier i żółtka, aż masa będzie jasna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Wymieszaj roztopioną czekoladę, mleko, śmietankę i ekstrakt waniliowy, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
8
Za pomocą drobnego sitka przecedź krem na kawałki chleba. Dociśnij kawałki chleba tak, aby zanurzyły się w mieszance kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
9
Umieścić patelnię w brytfance i napełnić ją do połowy gorącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
10
Piec przez 40 minut lub do momentu, aż krem się zetnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
11
Wyjmij i odstaw do ostygnięcia na kratce na 30 minut przed podaniem. Najlepiej smakuje na ciepło. Rozłóż do misek i polej gorącym meksykańskim sosem czekoladowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
W małym rondlu zagotuj śmietanę i laski cynamonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
13
Zdjąć z ognia i pozostawić do zaparzenia na 15 minut.
14
Wyjmij laski cynamonu, dodaj czekoladę i cukier i gotuj na małym ogniu, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Wymieszać z migdałami i przełożyć do małego dzbanka. Trzymaj się ciepło.;
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie

Składniki

12 łyżeczki czosnku w proszkusos pomidorowy Hunt's® – bez dodatku solisos pomidorowy Hunt's® – bez dodatku soli1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.słodko-gorzka czekolada, grubo posiekanasłodko-gorzka czekolada, grubo posiekana1201 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepo 1 zmielonej gałce muszkatołowej, zielu angielskim i goździkachpo 1 zmielonej gałce muszkatołowej, zielu angielskim i goździkach2laski cynamonulaski cynamonu6largesżółtka jajżółtka jaj2largesjajka lekko ubitejajka lekko ubite631 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mąka uniwersalnamąka uniwersalna23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamielone prażone migdałymielone prażone migdały2381 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)3571 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)0Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek851 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.półsłodka czekolada, grubo posiekanapółsłodka czekolada, grubo posiekana1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.półsłodka czekolada, rozpuszczonapółsłodka czekolada, rozpuszczona501 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.sok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie1001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.sok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie12 łyżeczki czosnku w proszkusok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie12 łyżeczki czosnku w proszkumasło niesolonemasło niesolone1Batoniki toffi Heath(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mąka kukurydziana Białamąka kukurydziana Biała4881 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje ulubione dania z chleba kukurydzianego. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci połączyć wino z południowymi potrawami. Przyjazny dla żywności riesling lub białe wino musujące będzie pasować do wielu smażonych potraw, a zinfandel świetnie komponuje się z daniami z grilla. Możesz spróbować Juve & Camps Reserva de la Familia 40th Anniversary Cuvee Cava. Oceniającym podoba się, z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
Juve & Camps Reserva de la Familia 40. rocznica Cuvee Cava
Juve & Camps Reserva de la Familia 40. rocznica Cuvee Cava
Ta Cava ma bladozłoty kolor i aromat dojrzałych białych brzoskwiń, prażonej bagietki z nutą cytrusów cytrynowych i moreli. W smaku bogate i szerokie, z aromatami zielonego jabłka, zielonej herbaty jaśminowej i prażonych migdałów. Ta brutalna cava jest niezwykle wszechstronna, ponieważ nie dodaje się do niej żadnych dawek, więc kwasowość i bąbelki oczyszczają podniebienie po każdym kęsie. Polecane dania: krewetki czosnkowe, okoń morski marynowany w miso, tuńczyk w panierce sezamowej, kurczak tikka masala i Jamon Iberico.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn