Czekoladowe Ciasto Wielkanocne Zajączek
Ten bezglutenowy przepis służy 12 i kosztuje 1,18 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 538 kalorii, 10g białka, oraz 22g tłuszczu. To będzie hit w Twoim Wielkanoc wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ciężką śmietanę do ubijania, mleko, ekstrakt z mięty pieprzowej i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tort Wielkanocny Zajączek, Tort Wielkanocny Zajączek, oraz Ciasto Marchewkowe Zajączek Wielkanocny.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. (325°F dla ciemnych lub nieprzywierających patelni). Obficie spryskać 12-filiżanki karbowany tube ciasto patelni z pieczenia sprayu z mąką.
Posypać kakao do pokrycia patelni; dotknij, aby usunąć nadmiar kakao.
W dużej misce, beat ciasto mix, jajka, masło i woda z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund. Beat na średniej prędkości 2 minuty, skrobanie miski od czasu do czasu. Wymieszać z czekoladą.
Piec 35 do 40 minut lub do góry sprężyny powrotem po dotknięciu lekko w centrum. Schłodzić na patelni 10 minut.
Umieść stojak chłodzący lub żaroodporną płytę serwującą do góry nogami nad patelnią; obróć stojak i patelnię.
Zdjąć patelnię. Ochłodzić całkowicie, około 2 godzin.
W średniej misce, ubić cukier puder, syrop kukurydziany, śmietana, i ekstrakt z mięty pieprzowej na małej prędkości, aż do wymieszania. Ubić na średniej prędkości, aż będzie gładka i kremowa.
Dodaj tylko tyle mleka do lukru, aby uczynić go na tyle cienki, aby trzymać się łyżki, kapie z łyżki powoli po przechyleniu w kierunku miski.
Rozłóż lukier na schłodzone ciasto.
Na środku ciasta ułożyć gałązki mięty.
Na środku gałązek mięty dodaj czekoladowego króliczka. Na wierzch i boki ciasta wcisnąć jajka ze słodu. Naciśnij drugi czekoladowy króliczek na boku ciasta.
Dekoruj dodatkowymi gałązkami mięty, według uznania.