Czekoladowe Ciasto Warstwowe Panna Cotta

Czekoladowe Ciasto Warstwowe Panna Cotta
Czekolada Panna Cotta Layer Cake może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 725 kalorii, 10g białka, oraz 48 g tłuszczu każdy. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, słodko-gorzką czekoladę, żelatynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Z łyżeczką wynik 33%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Czekoladowa Panna Cotta, Czekoladowo-Truskawkowa Panna Cotta, oraz Czekolada i kawa panna cotta dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. spryskaj dwie patelnie sprężynowe o średnicy 10 cali z 2 1/2 cala z wysokimi bokami z nieprzywierającym sprayem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczona Papryka I Dodatkowy SzczypiorekPieczona Papryka I Dodatkowy Szczypiorek
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Umieść czekoladę i kakao w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Wlać gorącą kawę i gorącą wodę; ubijać, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
4
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól ubić w innej średniej misce. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić olej i oba cukry w dużej misce 1 minutę (mieszanina będzie kruchy).
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Dodawać jajka po 1 na raz, ubijając, aby zmiksować po każdym dodaniu. Ubij w kwaśnej śmietanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
6
Wymieszać w połowie suchych składników. Ubić w mieszance czekoladowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
7
Dodaj pozostałe suche składniki; ubijaj na niskiej prędkości, aby zmiksować (ciasto będzie cienkie). Dziel ciasto między patelniami (warstwy będą płytkie).
8
Piec ciasta, aż tester włożony do centrów wyjdzie czysty, około 20 minut. Schłodzić w patelniach na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
1
Miejsce 1/2 szklanki wody w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Posypać żelatyną; niech zmiękczyć 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
3
Umieść obie czekoladki w dużej metalowej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
W dużym rondlu połącz śmietanę, mleko, cukier i ekstrakt waniliowy. Zeskrobać nasiona z ziaren wanilii; dodać fasolę. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści; zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe KąskiNestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe Kąski
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
5 Uncji Grubego Wędzonego Boczku Pokrojonego W Kostkę5 Uncji Grubego Wędzonego Boczku Pokrojonego W Kostkę
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
5
Dodać mieszaninę żelatyny; trzepaczka do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
6
Wlać śmietanę na czekoladki w misce; ubijać aż do całkowitego rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Umieść miskę na większej misce z lodowatą wodą. Mieszaj często, aż mieszanina zgęstnieje jak budyń, odsączając wodę i dodając więcej lodu do większej miski w razie potrzeby, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
8
Zdjąć z wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
9
Wlać 1/2 panna cotta na ciasto w 1 patelni (mieszanina może kapać po bokach ciasta). Zamrozić 45 minut. Pozostałą pannę cotta przechowywać w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Usuń boki patelni z drugiego ciasta. Używając dużej metalowej szpatułki, ostrożnie zsuń ciasto z dna patelni i umieść na górze panna cotta na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
11
Wlać pozostałe panna cotta nad, napełniając patelnię całkowicie. Wyluzuj przez noc. DO AHEAD: można przykryć i zamrozić na 2 tygodnie. Rozmrażać przez noc w lodówce przed kontynuowaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia folią; odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
2
Umieść inny duży arkusz folii na powierzchni roboczej; umieść woskowane paski papieru na folii, rozstaw od siebie. Wymieszaj czekoladę w średniej misce ustawionej na patelni gotującej się wody, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Połowę roztopionej czekolady wlać do środka każdego woskowanego paska papieru. Za pomocą małej szpatułki przesuniętej, rozprowadzić czekoladę, aby pokryć paski równomiernie, pozwalając, aby część czekolady rozciągała się poza krawędzie pasków papieru, upewniając się, że paski są całkowicie pokryte. Za pomocą opuszków palców podnieś paski i umieść na arkuszu wyłożonym folią. Schłodzić, aż czekolada dopiero zacznie się ustawiać, ale nadal jest całkowicie elastyczna, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
4
Pokroić wokół boków patelni, aby zwolnić ciasto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Usuń boki patelni z ciasta. Opuszkami palców wyjąć 1 taśmę czekoladową z folii. Owiń opaskę wokół ciasta, woskowana strona papieru na zewnątrz, wyrównując 1 długą krawędź z dnem ciasta (opaska będzie wyższa niż ciasto). Powtórz z drugim zespołem, układając tak końce po prostu się spotykają, naciskając zespół na odkrytą stronę ciasta. Jeśli zespoły nakładają się, przyciąć nadmiar papieru i czekolady. Używając opuszków palców, naciśnij górną krawędź pasma w kierunku ciasta, tworząc lekki falban. Schłodzić do czekoladowych zestawów, 5 minut. Delikatnie odkleić woskowany papier. Wyluzuj. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala

Składniki

2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweŚliwki duszone lub inne owoceŚliwki duszone lub inne owoce1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy1Batoniki toffi Heathgroch fioletowygroch fioletowy113opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgesłodko-gorzka czekolada, posiekanasłodko-gorzka czekolada, posiekana142opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgesłodko-gorzka czekolada, posiekanasłodko-gorzka czekolada, posiekana213opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgesłodko-gorzka czekolada, posiekanasłodko-gorzka czekolada, posiekana1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegorąca kawagorąca kawa3largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)5Batoniki toffi Heathżelatyna bez smakużelatyna bez smaku1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(pakowane) złoty brązowy cukier(pakowane) złoty brązowy cukier5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekrem do intensywnego biciakrem do intensywnego bicia142opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgewysokiej jakości czekolada mleczna, taka jak Lindt lub Perugina, posiekanawysokiej jakości czekolada mleczna, taka jak Lindt lub Perugina, posiekana6cale16X papier woskowany16X papier woskowany0Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 tabliczka (4 uncje) półsłodkiej czekolady, posiekanej1 tabliczka (4 uncje) półsłodkiej czekolady, posiekanej1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 tabliczka (4 uncje) półsłodkiej czekolady, posiekanej1 tabliczka (4 uncje) półsłodkiej czekolady, posiekanej32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuniesłodzone kakao w proszkuniesłodzone kakao w proszku1Batoniki toffi Heathnestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąskinestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąski791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegruby wędzony boczek pokrojony w kostkęgruby wędzony boczek pokrojony w kostkę1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegorąca wodagorąca woda5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia5
Magazyn