Czekoladowe Ciasto Warstwowe Panna Cotta

Czekoladowe Ciasto Warstwowe Panna Cotta
Czekolada Panna Cotta Layer Cake może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 725 kalorii, 10g białka, oraz 48 g tłuszczu każdy. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, słodko-gorzką czekoladę, żelatynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Z łyżeczką wynik 33%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Czekoladowa Panna Cotta, Czekoladowo-Truskawkowa Panna Cotta, oraz Czekolada i kawa panna cotta dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. spryskaj dwie patelnie sprężynowe o średnicy 10 cali z 2 1/2 cala z wysokimi bokami z nieprzywierającym sprayem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
2
Umieść czekoladę i kakao w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Wlać gorącą kawę i gorącą wodę; ubijać, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól ubić w innej średniej misce. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić olej i oba cukry w dużej misce 1 minutę (mieszanina będzie kruchy).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Płatków Owsianych (szybkich Lub Zwykłych)1 1/2 Szklanki Płatków Owsianych (szybkich Lub Zwykłych)
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodawać jajka po 1 na raz, ubijając, aby zmiksować po każdym dodaniu. Ubij w kwaśnej śmietanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Takie Jak M&m'sTakie Jak M&m's
6
Wymieszać w połowie suchych składników. Ubić w mieszance czekoladowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
7
Dodaj pozostałe suche składniki; ubijaj na niskiej prędkości, aby zmiksować (ciasto będzie cienkie). Dziel ciasto między patelniami (warstwy będą płytkie).
8
Piec ciasta, aż tester włożony do centrów wyjdzie czysty, około 20 minut. Schłodzić w patelniach na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
1
Miejsce 1/2 szklanki wody w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Posypać żelatyną; niech zmiękczyć 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
3
Umieść obie czekoladki w dużej metalowej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
W dużym rondlu połącz śmietanę, mleko, cukier i ekstrakt waniliowy. Zeskrobać nasiona z ziaren wanilii; dodać fasolę. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści; zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
1 Szklanka Cukierków W Czekoladzie, Np. M&M's1 Szklanka Cukierków W Czekoladzie, Np. M&M's
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
5
Dodać mieszaninę żelatyny; trzepaczka do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
6
Wlać śmietanę na czekoladki w misce; ubijać aż do całkowitego rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Cukierków W Czekoladzie, Np. M&M's1 Szklanka Cukierków W Czekoladzie, Np. M&M's
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Umieść miskę na większej misce z lodowatą wodą. Mieszaj często, aż mieszanina zgęstnieje jak budyń, odsączając wodę i dodając więcej lodu do większej miski w razie potrzeby, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Zdjąć z wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
9
Wlać 1/2 panna cotta na ciasto w 1 patelni (mieszanina może kapać po bokach ciasta). Zamrozić 45 minut. Pozostałą pannę cotta przechowywać w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Usuń boki patelni z drugiego ciasta. Używając dużej metalowej szpatułki, ostrożnie zsuń ciasto z dna patelni i umieść na górze panna cotta na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
11
Wlać pozostałe panna cotta nad, napełniając patelnię całkowicie. Wyluzuj przez noc. DO AHEAD: można przykryć i zamrozić na 2 tygodnie. Rozmrażać przez noc w lodówce przed kontynuowaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
1
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia folią; odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2
Umieść inny duży arkusz folii na powierzchni roboczej; umieść woskowane paski papieru na folii, rozstaw od siebie. Wymieszaj czekoladę w średniej misce ustawionej na patelni gotującej się wody, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Połowę roztopionej czekolady wlać do środka każdego woskowanego paska papieru. Za pomocą małej szpatułki przesuniętej, rozprowadzić czekoladę, aby pokryć paski równomiernie, pozwalając, aby część czekolady rozciągała się poza krawędzie pasków papieru, upewniając się, że paski są całkowicie pokryte. Za pomocą opuszków palców podnieś paski i umieść na arkuszu wyłożonym folią. Schłodzić, aż czekolada dopiero zacznie się ustawiać, ale nadal jest całkowicie elastyczna, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
4
Pokroić wokół boków patelni, aby zwolnić ciasto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Usuń boki patelni z ciasta. Opuszkami palców wyjąć 1 taśmę czekoladową z folii. Owiń opaskę wokół ciasta, woskowana strona papieru na zewnątrz, wyrównując 1 długą krawędź z dnem ciasta (opaska będzie wyższa niż ciasto). Powtórz z drugim zespołem, układając tak końce po prostu się spotykają, naciskając zespół na odkrytą stronę ciasta. Jeśli zespoły nakładają się, przyciąć nadmiar papieru i czekolady. Używając opuszków palców, naciśnij górną krawędź pasma w kierunku ciasta, tworząc lekki falban. Schłodzić do czekoladowych zestawów, 5 minut. Delikatnie odkleić woskowany papier. Wyluzuj. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane

Składniki

2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweowies (szybki lub zwykły)owies (szybki lub zwykły)1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoZimne mleko do podaniaZimne mleko do podania1Batoniki toffi Heath1 1/2 szklanki płatków owsianych (szybkich lub zwykłych)1 1/2 szklanki płatków owsianych (szybkich lub zwykłych)1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.słodko-gorzka czekolada, posiekanasłodko-gorzka czekolada, posiekana1421 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.słodko-gorzka czekolada, posiekanasłodko-gorzka czekolada, posiekana2131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.słodko-gorzka czekolada, posiekanasłodko-gorzka czekolada, posiekana1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegorąca kawagorąca kawa3largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)5Batoniki toffi Heathżelatyna bez smakużelatyna bez smaku1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(pakowane) złoty brązowy cukier(pakowane) złoty brązowy cukier5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekrem do intensywnego biciakrem do intensywnego bicia1421 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.wysokiej jakości czekolada mleczna, taka jak Lindt lub Perugina, posiekanawysokiej jakości czekolada mleczna, taka jak Lindt lub Perugina, posiekana6cale16X papier woskowany16X papier woskowany0Batoniki toffi Heath(albo zwykłe)(albo zwykłe)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaniesłodzone kakao w proszkuniesłodzone kakao w proszku1Batoniki toffi Heath(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegorąca wodagorąca woda5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia5
Magazyn