Czekoladowe Ciasto Migdałowe
Czekoladowe Ciasto Migdałowe to wegetariański deser lakto ovo. Z tego przepisu składa się 16 porcji zawierających 297 kalorii, 4 g białka i 8 g tłuszczu każda. Za 40 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Mieszanka cukru, migdałów, maślanki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 38%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na podobne przepisy: Ciasto migdałowe z ciemną czekoladą z serkiem czekoladowo-migdałowym Fr, Ciasto czekoladowe z nadzieniem kokosowym – inaczej: Almond Joy Cake! i Reine de Saba (Ciasto czekoladowo-migdałowe) z czekoladą- lukier maślany.
Instrukcje
W dużej misce utrzyj masło i cukier.
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Dodaj śmietanę i ekstrakty; Dobrze wymieszać.
Połącz mąkę, kakao, sodę oczyszczoną i sól; dodawać do ubitej masy na zmianę z maślanką, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Wlać do natłuszczonej formy 10-calowej. karbowana miska rurowa.
Piec w temperaturze 350° przez 50-55 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 10 minut, a następnie wyjmujemy z formy na kratkę, aby całkowicie ostygły.
Na lukier utrzyj masło, cukier i ekstrakty w małej misce na gładką masę.
Dodawaj mleko, aż lukier uzyska pożądaną konsystencję.
Rozsmarować na cieście. Udekorować migdałami.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto świetnie komponuje się z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Barefoot Bubbly Extra Dry z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Barefoot Bubble Extra Dry]()
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.