Czekoladowe Ciasto Jedwabne Migdałowe
Ciasto czekoladowo-migdałowe może być właśnie wegetariańskim przepisem na lakto ovo, którego szukałeś. Za 53 centy za porcję otrzymasz deser na 10 osób. Jedna porcja zawiera 270 kalorii , 5 g białka i 18 g tłuszczu . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut . Ten przepis z Taste of Home wymaga bitej śmietany i migdałów, cukru, masła i cukru cukierniczego. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt spektakularny wynik łyżką wynoszący 20% . Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także ciasto czekoladowe z jedwabiem (francuskie ciasto jedwabne Copycat Bakers Square) , ciasto z jedwabiem czekoladowym i ciasto z jedwabiem czekoladowym .
Instrukcje
W małej misce połącz pierwsze pięć składników. Ubijaj na niskiej prędkości, aż składniki dobrze się połączą, około 2-3 minuty. Naciśnij spód i boki natłuszczonego 9-calowego ciasta. talerz do ciasta.
Piec w temperaturze 400° przez 8-10 minut lub do złotego koloru. Studzimy na drucianej kratce.
Aby napełnić, połącz cukier i jajka w małym rondlu, aż dobrze się wymieszają. Gotuj na małym ogniu, ciągle mieszając, aż mieszanina pokryje grzbiet metalowej łyżki i osiągnie 160°.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj czekoladę i ekstrakt migdałowy, aż masa będzie gładka. Ostudzić do letniego (90°), od czasu do czasu mieszając.
W dużej misce utrzyj masło na jasną i puszystą masę.
Dodaj schłodzoną mieszaninę jaj; ubijaj na wysokich obrotach przez 5 minut.
Wlać do ostudzonej muszli. Przed podaniem przechowywać w lodówce przez co najmniej 6 godzin.
W razie potrzeby udekoruj bitą śmietaną i migdałami. Resztki przechowuj w lodówce.
Polecane wino: Cream Sherry, Vin Santo, Wino Porto, Moscato Dasti, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Cream Sherry, Vin Santo i wino porto to moje ulubione dania w przypadku Silk Pie. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.