Czekoladowe Ciasto Błotne
Chocolate Mud Pie może być tylko deser szukasz. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 670 kalorii, 8G białka, oraz 41 g tłuszczu. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz półsłodką czekoladę, mleko, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ciasto Z Budyniem Czekoladowym, Ciasto Czekoladowe Z Ciasteczkami, oraz KK ' S Chocolate Chip Cookie Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Oddziel 2 uncje okruchów cookie i odstaw je na bok. W misce wymieszaj pozostałe okruchy ciastek i masło, i mocno naciśnij mieszaninę na dnie i po bokach 9-calowego talerza ciasta. Zamrozić skorupę 30 minut.
W średniej wielkości misce wymieszać cukier, skrobię kukurydzianą i sól. W małej misce ubij żółtka trzepaczką, następnie dodaj je do suchych składników i dobrze ubijaj, aż żółtka będą blade i gładkie, około 2 minut. Odstawić.
W średnim rondlu, połączyć mleko i wanilię i doprowadzić do niskiego wrzenia na średnim ogniu. Kiedy mleko zaczyna się gotować, wyłącz ogień i odpuszczaj mieszaninę jajkową, dodając trochę gorącego płynu do mieszaniny jaj na raz, ubijając w miarę upływu czasu. Po dodaniu całego mleka wlej mieszaninę z powrotem do rondla i umieść na małym ogniu. Gotować, ubijając stale, aż mieszanina zacznie gęstnieć, około 3 minut. Kontynuuj trzepanie. Gdy mieszanina pęcherzyków, trzepaczka przez 2 dodatkowe minuty, a następnie usunąć z ognia.
Ubić czekoladę do całkowitego połączenia, a następnie wlać nadzienie do schłodzonej skorupki ciasta. Naciśnij folię na górze i schłodzić przez 8 godzin, aby ustawić. Gotowy do podania, top z bitą śmietaną i reserved okruchy cookie.